Det er blant superlativene svenske medier og hockeyeksperter tok i bruk etter at 17 år gamle Martin Johnsen fikk sin SHL-ilddåp mot Brynäs nylig. Da spilte Hamar-gutten i rekke med Joakim Nygård og Daniel Viksten. Det er ikke akkurat hvem som helst – Nygård har nesten 350 SHL-kamper og spilte senest i fjor i Edmonton Oilers. Viksten har 336 SHL-matcher på sin CV.

Svenske hockeyeksperter var imponert over Johnsen i debuten. «Han ser ut som en rund miljon», skrev Aftonbladets Hasse Abrahamsson på Twitter.

I kveld kan 17-åringen fort få sjansen på nytt når Färjestad tar imot Djurgården til en real hockeyklassiker i Löfbergs Arena. Hockeygodbiten kan du se på direktesport.no dersom du har et Amedia-abonnement. Kampen finner du her: Färjestad - Djurgården.

Johnsen reiste til Karlstad før fjorårets sesong. På U18-laget ble det 14 poeng på 14 kamper i fjor, mens han så langt denne sesongen står med ti poeng på ti kamper for U20-laget.

– Jeg tror Martin kan bli kjempegod. Det kunne jeg sagt for 14 dager siden også, så det er ikke fordi han får debuten sin i SHL. En debut er en anerkjennelse på at han har levert og jobbet bra med de tingene som Färjestad har ønsket at han skal gjøre noe med, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik til VG.

Også FBKs norske målvakt, Henrik Haukeland, skryter av unggutten.

– Martin imponerte meg på lørdag. Kald og rolig med pucken og virket på ingen måte stresset selv om dette var debuten hans. Mange unggutter blir naturlig nok litt stresset på dette nivået, men han virker respektløs og moden for oppgaven, sier Haukeland om 17-åringen.

HER KAN DU FØLGE KAMPEN DIREKTE I KVELD KLOKKEN 19:00:

«Hauken» har fått tøff konkurranse

Fredrikstad-gutten Henrik Haukeland vokter buret for Färjestad, som ligger på 6. plass på tabellen mens Djurgården er tabelljumbo.

– Vi har som regel et bra tak på Djurgården, spesielt her hjemme, sier Henrik Haukeland.

Fredrikstad-gutten har vært Färjestads soleklare førstevalg mellom stengene. Inntil nylig. Da hentet nemlig klubben inn rutinerte Dominik Furch. Tsjekkeren har spilt for flere KHL-klubber og har også voktet buret for Örebro.

– En god keeper, sier Haukeland.

Han var langt ifra uforberedt på at klubben ønsket større konkurranse om keeperplassen.

– Som klubb har vi høye ambisjoner og da trenger vi tøff konkurranse på alle plasser – sånn er gamet. Jeg er klar til å ta opp hansken og krige for å få mest mulig spilletid, svarer målvakten diplomatisk.

Om det blir Haukeland eller Furch som vokter målet når pucken droppes klokken 19.00 tirsdag kveld er fortsatt et åpent spørsmål.

Slik ser du Brann-FFK

Du kan se kampen både i vanlig nettleser (mobil, nettbrett og desktop) og på din TV hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

1: Skaff deg Fredriksstad Blad plussabonnement, om du ikke allerede har det

2: Søk etter «Direktesport» i app-butikken på din enhet.

3: Last ned appen og følg instruksjonene på skjermen for å logge inn med ditt abonnement.

Appene fungerer på Apple TVer med tvOS 11.0 eller høyere. Det vil si modellene Apple TV HD og 4K. For Samsung og LG må du ha en SmartTV produsert i 2017 eller senere.

Fikk gåsehud

Det som derimot ikke er et spørsmål er at stemningen i Löfbergs Arena kommer til å bli god.

– Det er nydelig at publikum er tilbake i arenaen igjen. Det er nesten så man hadde glemt hvordan det var å ha publikum i ryggen, sier Haukeland til Fredriksstad Blad.

Han røper at det var gåsehud-faktor da Färjestad møtte Leksand i hjemmepremièren for noen uker siden.

– Det hadde vært utsolgt i flere uker, og det var en helt rå stemning i arenaen, sier Haukeland som i tidligere intervjuer med Fredriksstad Blad har gitt uttrykk for at det har vært svært tamt å spille foran tomme tribuner.

I hokeygale Karlstad forventer hjemmepublikummet at Färjestad skal kjempe om SM-gullet denne sesongen. Presset er enormt på Haukeland & co.

– Vi er fornøyd med starten vår så langt. Vi har spilt seks matcher borte, og har kun hatt én hjemmekamp. Denne uken her blir naturligvis viktig for oss med hjemmekamper mot Djurgården, Oskarshamn og et bortemøte med Rögle, sier Haukeland.

Fornøyd med gamleklubben

Landslagsmålvakten fryder seg også over at moderklubben Stjernen er serieleder i eliteserien.

– Jeg ser så mye jeg kan. Ofte kolliderer kampene, men jeg ser alltid høydepunkter og leser om matchene. Utrolig kult at Stjernen gjør det så bra. Kan det gå hele veien i år?, sier Haukeland.

Spesielt defensivt ser det bunnsolid ut i Stjernen-leiren om dagen, mener målvakten.

– Jørgen (Hanneborg) har imponert meg. Så lenge man har en god defensiv struktur er mye gjort. Jeg gleder meg virkelig på Stjernen og supporternes vegne, avslutter Haukeland.