Kjøttservering ved kommunens sykehjem

Av

«Vårt mål er at sykehjemsbeboere skal få maten de ønsker, og i tillegg skal maten være både klimavennlig og ernæringsmessig riktig.»

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et avisinnlegg 12. november uttrykker Marianne Kristiansen, gruppeleder Pensjonistpartiet og medlem Helse- og velferdsutvalget, bekymring for at kommunens klimamål vil få konsekvenser for servering av kjøtt på kommunens sykehjem.

Kristiansen viser til kommunedirektørens forslag til økonomiplan 2021– 2024 https://www.fredrikstad.kommune.no/globalassets/dokumenter/politikk-demokrati/budsjett-og-handlingsplaner/2021-2024/kommunedirektorens-forslag-til-okonomiplan-2021-2024-og-arsbudsjett-2021_korrigert-101120.pdf.

I økonomiplanen beskrives tiltak for å redusere utslipp av klimagass. Et av disse tiltakene går ut på at Fredrikstad kommune skal redusere klimafotavtrykket fra organisasjonens matinnkjøp med 25 prosent innen 2025. Det presiseres imidlertid at «Ernæring i henhold til ernæringsråd for brukere og pasienter i helse- og omsorgstjenestene skal ivaretas».

Fredrikstad kommune vil gjerne presisere at det serveres kjøtt på kommunens ni sykehjem. Kjøtt er en viktig proteinkilde, og det er viktig at beboerne får servert mat som er tilpasset denne brukergruppen. Eldreomsorg er derfor fritatt for kjøttfri mandag.

Vårt mål er at sykehjemsbeboere skal få maten de ønsker, og i tillegg skal maten være både klimavennlig og ernæringsmessig riktig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken