37 millioner er kjøpesummen. Det er 9 millioner mer enn forrige rekord i Hafjell, og to millioner mer enn den dyreste hytta som noensinne er solgt i Kvitfjell.

GD meldte nylig at eiendommen i Lunnstadmyrvegen i Øyer var overdratt fra Lars Kjetil Staff til Monica Staff. Ifølge Finansavisen gikk tidligere eier, investor Lars Staff, bort tidligere i år. Da ble hytteeiendommen på Hafjell overført til enken, Monica Staff.

Nå har Staff solgt kjempeeiendommen i Lunnstadmyrvegen i Hafjell, ifølge Finansavisen.


Kjøpt av journalist

Det er frilansjournalist Lene Tangevald-Jensen (bildet) som har betalt 37 millioner kroner for Hafjell-eiendommen. Tangevald-Jensen skriver blant annet for Kapital og gatemagasinet =Oslo. Hun elsker å gå på ski.

«Hafjell og lillehammerområdet er helt fantastisk. Jeg liker å bli sliten. Fysisk sliten. Det er god medisin. De gangene jeg har gått rundt Hornsjø føler jeg alltid på en god ro etterpå. En ro jeg ofte leter etter. Jeg har vært på Hafjell i snart 25 år. Nå skal jeg være der i 25 år til. Ja, bli riktig gammel der. Jeg kjenner tidligere eier, og har vært på hytta, så da den så kom opp for salg, slo jeg til. Jeg ser fram til en snørik vinter på fjellet», skriver Tangevald-Jensen i en tekstmelding til GD.

Ifølge avisen er Tangevald-Jensen samboer med Color Line-eier Olav Nils Sunde.

Lars Staff skal ha kjøpt tomta for 6,3 millioner kroner i 2003, men i Kapital skal det tidligere ha figurert verdianslag på 45 millioner kroner på eiendommen.

– Dagens høye byggekostnader kombinert med få tilgjengelige salgstilbud gjør at 86.000 kroner pr. kvadratmeter er blitt markedspris for denne typen hytter på Hafjell, sier Tangevald-Jensen til Finansavisen.

Dyrest i Gudbrandsdalen

Stig Svartor, mangeårig Hafjell- og Kvitfjell-megler i Privatmegleren Lillehammer, har vært med på den til nå stående prisrekorden både i Hafjell og Kvitfjell. Han var megler på en hytte i Hafjell som tidligere i år ble solgt for 28 millioner til Henrik Müller-Hansen, gründeren av Gelato. Svartor solgte også i 2020 en hytte i Svartskardvegen på Kvitfjelltoppen til 35 millioner. Kjøpere var John Andersen jr. og Tone Bjørseth-Andersen. Andersen står bak Scatec Solar.

Svartor hadde imidlertid ikke fingrene med i spillet på den nye prisrekorden i Gudbrandsdalen.

– Dette har de trolig ordnet uten megler. Jeg har ikke hatt noe med det å gjøre i alle fall, men jeg har vært inne på den hytta. Den har helt ekstreme kvaliteter. Det er veldig, veldig bra innhold, kvalitet og beliggenhet. Den tikker av på alle gode parametre med topp beliggenhet, innhold og standard, sier Svartor om Hafjell-hytta i Lunnstadmyrvegen.

Hytta til 37 millioner i Hafjell er noen millioner kroner unna tittelen Norges dyreste fjellhytte. Det skal fortsatt være en hytte på Geilo på nærmere 600 kvadrat som er det. Høsten 2019 bladde eiendomsinvestor Åge Thoresen opp 48 millioner kroner opp for den hytta, ifølge Kapital.