– Denne spektakulære eiendommen ble solgt for 12 millioner kroner for et år siden. Kjøperne gledet seg veldig til å flytte inn. Men så har kjøpernes livssituasjon endret seg, det passer ikke å flytte til Fredrikstad likevel, og de legger eiendommen ut for salg for den samme summen som de betalte, altså 12 millioner kroner, sier Larsen.

Fantastisk beliggenhet

Det er fortsatt ikke dagligdags at boliger selges for mer enn 10 millioner kroner i Fredrikstad. Men her tror megleren at salget kan gå raskt, og at selger vil få forlangende, kanskje mer.

– På under et døgn har 42 personer lastet ned hele salgsoppgaven. De som vil lese hele er over i et annet modus enn å se. De er gjerne såpass interessert at de diskuterer med seg selv og familien om dette er den rette boligen, sier Larsen, som mener det er mange elementer som gjør dette objektet verdt 12 millioner kroner.

– Beliggenheten til Flåtavikveien 46B i Engelsviken er fantastisk, bare et stenkast fra sjøen. Du får en rålekker bolig tegnet av arkitekt Tom Richard Kristiansen fra 2013. Du får to romslige etasjer med fantastisk utsikt mot Oslofjorden fra hele eiendommen. Den solrike terrassen på 70 kvm er et argument i seg selv. Og det er kort vei til brygge og badeplasser. Engelsviken er et idyllisk sted, og det er bare 15 minutter til Fredrikstad.

– Har du en leilighet på 100 kvadratmeter med en rette beliggenheten i Oslo, så har du fort muligheten til å bytte likt. Og slik ser vi at stadig flere tenker, ikke minst under pandemien, sier Larsen.

– Interessen for unike boliger i høy prisklasse i Fredrikstad er i hvert fall ikke minkende.


Kjenner ikke søkekriterier

Megleren skulle gjerne visst hvordan alle de som har klikket på annonsen har funnet frem.

– Vi vet ikke hvilke søkeord folk legger inn på Finn. Det hadde vært verdifullt å vite. Men jeg tviler på at veldig mange søker etter bolig i prisklassen over 10 millioner, sier megleren. Han tror heller det handler om at annonsen kommer øverst når den er fersk, og at veldig mange blir interessert når helt spesielle objekter legges ut.