Tilbakeblikk

Det er gjerne i London eller New York du forventer å få et gløtt av rockens legender og superstjerner. Ikke i lille Fredrikstad.

Men noen ganger kommer verden til oss. Bill Wyman står ikke like høyt på pallen som Mick Jagger og Keith Richards. Men bassisten i et av verdens mest kjente rockeband – The Rolling Stones – har vært med på ett og annet han også.

LES OGSÅ: Bill Wyman liker å spille i småbyer som Fredrikstad

Og den aktuelle dagen – den 20. november 2014 – skulle altså mannen, som har spilt på Montereyfestivalen, Altamont, Hyde Park for et sekssifret antall og levd rockehistorien, spille på et ombygget båthus ved Vestereleva i Fredrikstad.

Og bo på Hotel City. Med all respekt. Men vi snakker ikke akkurat om Waldorf Astoria.

Superstjerner er ikke lett å komme på tomannshånd med. Det er ikke deres feil.
De er ofte omgitt av sikkerhetsvakter, roadmanagere og PR-agenter.

LES OGSÅ: Wyman (77) lot det swinge

Bill Wyman er blitt 77 år og buffersonen omkring ham er mindre enn i glansdagene. Men likevel. Det var ikke mulig å få et formelt intervju med mannen.

Men skam den som gir seg. Ved hjelp av gode kilder fikk jeg vite at legenden skulle hentes utenfor City klokken 18.00. Det kunne være det magiske øyeblikk.
 

Timing er viktig og jeg tok oppstilling i hotellresepsjonen i god tid. Og ganske riktig. Klokken 18.00 åpnet heisdøren seg og en hyggelig, liten mann, i overraskende spenstig forfatning, kom ut.

– Hello Bill. I am from Fredriksens Blatt, sa jeg på et litt merkelig Hvaler-engelsk. Det funket.
Wyman var vennlig og imøtekommende. Godt hjulpet av at transporten ble 15 minutter forsinket, fikk jeg et lynintervju med den aldrende rocker. Som understreket sin begeistring for Norge ved å snakke svensk!

«Tose Takk». «Jag mårr bra», smilte Wyman, som en gang i tiden hadde minst en svensk venninne, og var raus med gloser hentet fra den enklere utgaven av det svenske vokabular.

Og jeg fikk nok en historie å fortelle til barnebarna.

JOHN JOHANSEN