Gå til sidens hovedinnhold

Kjeller flyplass skal avvikles, det gir muligheter for Rakkestad

«Senterpartiet er etter eget sigende opptatt av distrikt, men i Høyre våger vi å tenke høyt om en mulig kombinasjon mellom Rakkestad Airport og Rygge Flystasjon, nå som forsvaret skal avvikle på Kjeller.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiet er opptatt av distriktene, da er det merkelig at ikke en hevet stemmen for småflyplassen Rakkestad Airport i debatten i Stortinget tidligere i juni, nå som Kjeller flyplass skal avvikles. I Høyre er vi ikke redde for å ta til orde for nettopp dette og tenke høyt.

Tidligere denne måneden var jeg på Rygge flystasjon sammen med statsminister Erna Solberg. Der fikk vi igjen påminnelse om utviklingen og potensialet som ligger der.

Mulighetene for Rakkestad Airport er også mange, både med den infrastrukturen som allerede er der og den som med relativt små midler kan benyttes til eventuelt å forlenge flystripen for småfly.

Rakkestad Airport har vært drøftet og orientert om i Samferdselsdepartementet tidligere, nettopp for å vise frem det mulige alternativet Rakkestad kan være til Kjeller, og for å ivareta og utvikle det viktige miljø som er på Kjeller. Det er viktige kulturhistoriske minner som ivaretas på Kjeller, og her vil også Rakkestad være et godt alternativ.

Rakkestad Airport er nok for mange en ukjent juvel, men den ligger tett på Rudskogen Nasjonale Motorsenter, og for oss som er glad i krom, diesel, bensinlukt og nikkel, er aktiviteten på Rakkestad Airport ganske imponerende. Også brukere av Rudskogen benytter Rakkestad Airport.

Det er noen som har sett potensialet som ligger i Rakkestad allerede. Blant andre selskap som kartlegger hele Nord-Europa for kartoppmåling har tilholdssted på flyplassen i Rakkestad. Dette viser at det er en veldrevet småflyplass som også har potensial for utvidelser med relativt små midler. Og kan være muligheter i kombinasjon med Rygge flystasjon?

Det overrasker meg at «distriktspartiet» Senterpartiet ikke er på ballen, ettersom dette er en stor mulighet for utvikling i distrikt-Østfold. Senterpartiet er etter eget sigende opptatt av distrikt, men i Høyre våger vi å tenke høyt om en mulig kombinasjon mellom Rakkestad Airport og Rygge Flystasjon, nå som forsvaret skal avvikle på Kjeller.

Det vil bety mye for både Rakkestad og Østfold om vi får den meraktiviteten og utviklingen som en slik satsing vil ta med seg.

Kommentarer til denne saken