Gå til sidens hovedinnhold

Kjære, vi må snakke sammen om nytt kjøkken (dvs. Intercity)

Artikkelen er over 1 år gammel

Elise Bjørnebekk-Waagen inviterer «sin kjære» til samtale for å skvære opp.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har sammenlignet prosjekter i Nasjonal transportplan, herunder ny jernbane til Østfold, med et par som diskuterer oppussing av nytt kjøkken. I et innlegg i Aftenposten forklares det billedlig hvorfor statsråden mener at prosjekter står i fare.

La oss fortsette lignelsen om ny jernbane (nytt kjøkken):

Kjære, vi må snakke sammen.

For mange år siden ble vi enige om å pusse opp «kjøkkenet». Vi satte til og med dato, og involverte hele familien. Men nå, rett før vi skal starte prosjektet, har du ombestemt deg. Vi må åpenbart jobbe med kommunikasjonen.

Les også

Hareide vil ikke bruke 50 milliarder på dobbeltspor fra Råde til Sarpsborg: InterCity-planene kan bli lagt bort

Det er veldig vanskelig å forholde seg til en person som sender tvetydige signaler. Først satte du ned foten mot oppussing på ubestemt tid, uten å involvere meg, før du nå sår tvil om hele prosjektet noen gang vil bli gjennomført. Dette oppleves som uforutsigbart og forvirrende. Dette påvirker ikke bare oss, din vingling får konsekvenser for alle.

Hele renoveringen blir satt i spill når du sår tvil om kjøkken-oppussingen. Vi lever i limbo der det er umulig å planlegge for fremtiden. Jeg orker ikke tenke på all den tiden vi potensielt har kastet bort på planlegging og forberedelser.

Ikke glem hvorfor vi trenger nytt kjøkken; Det vi har er over 100 år gammelt og svarer ikke til de behovene vi har.

Kjøkkenet har blitt dyrere enn det vi først diskuterte. Jeg har ingen forventning om at vi skal gjøre investeringer vi ikke kan bære, og har til og med vært villig til å se på nye løsninger for å kutte kostnader. Ikke glem at kjøkkenet vi har valgt ikke er noe dyrere enn andre sammenlignbare kjøkken.

Jeg opplever at mine behov blir nedprioritert gang på gang. Du og vennene dine planlegger tidenes eksklusive guttetur (la oss kalle gutteturen for «fjerning av formuesskatten»), og nå skal kjøkkenet vårt stå i fare for å ryke fordi du mener det blir for dyrt. Det oppleves som urimelig. Etter en gjennomgang av økonomien vår er det fullt mulig å realisere nytt kjøkken, men det krever en bevisst prioritering av pengebruken.

Ikke glem hvorfor vi trenger nytt kjøkken; Det vi har er over 100 år gammelt og svarer ikke til de behovene vi har. Det blir ikke billigere av å skyve oppussingen frem i tid. En oppgradering til et kjøkken med dagens standard gi oss et huset et nødvendig verdiløft. Vi vil få igjen for investeringen.

Kommunikasjonen i dette forholdet fungerer ikke. Når du har lovet noe, må jeg kunne stole på det du sier.

Dette forholdet kan repareres. Men da må du være villig til å investere.

Les også

Aspeng frykter utsettelse på 20–30 år og lanserer plan B for jernbanen: – Realistisk å få ny Grønli stasjon om fem år

Les også

28 år kan oppsummeres med fem ord: Stol ald­ri på en po­li­ti­ker!

Kommentarer til denne saken