Nå har det kommet mer penger til kollektivtransport, vi jobber inn mot fylket (som er ansvarlig for busstilbudet) for å bedre dette, vi trenger mer og ikke mindre buss. Hyppigere avganger, mer pålitelighet og utvidet tilbud.

Les også

Om busser i sentrum: Kom med visjonene, det er ennå tid til å skifte parti

Busskaoset som Østfold kollektivtrafikk og Nobina må ta ansvaret for er, som også Fredriksstad Blads redaktør har skrevet meget godt om, svært ødeleggende. Som ordfører og fylkesordførerkandidat er vi de første til å stille oss i køen for å påpeke at dette er fullstendig uakseptabelt.

De som har opparbeida vaner med å ta buss mister dessverre tålmodigheten. Det svekker målet om mer grønn mobilitet. Regjeringen har akkurat kommet med en byvekstavtale. Det er milliardbeløp som skal brukes på et bedre tilbud.

Nedre Glomma-regionen, Fredrikstad og Sarpsborg, har fra før et mål om nullvekst i biltrafikken. Vårt område er som skreddersydd for en byvekstavtale, som har til hensikt nettopp å bidra til det grønne skiftet og en bærekraftig byutvikling hvor grønn mobilitet er helt sentralt.

Akkurat nå er tilliten nærmest null. Og det kan ta tid å bygge opp denne igjen. Sammen skal vi jobbe for deg, Tordis, og alle innbyggere for å tilrettelegge for et bedre busstilbud.