Snart skal Kirkens Bymisjon farge byen oransje

Per Christian Skauen (til venstre), Anne-Marie Kvarme og Lasse Imrik, alle tilknyttet Kirkens Bymisjon i Fredriksad, gleder seg til å farge byen organsje

Per Christian Skauen (til venstre), Anne-Marie Kvarme og Lasse Imrik, alle tilknyttet Kirkens Bymisjon i Fredriksad, gleder seg til å farge byen organsje Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor delte Kirkens Bymisjon i Fredrikstad ut 250 oransje, hjemmestrikkede skjerf. I år håper de å doble.

DEL

– Strikkeengasjementet har vært voldsomt. Nå er vi gått tomme for garn, men det er fullt mulig å skaffe seg det spesielle oransje garnet ved å oppsøke byes garnbutikker, sier daglig leder i Kirkens SOS i Østfold, Per Christian Skauen.

Snart dead line

For femte året på rad deltar Kirkens Bymisjon i Fredrikstad i aksjonen «Gled en som gruer seg til jul».

25. oktober er siste sjanse til å levere inn skjerf til bymisjonen i Fredrikstad.

– Vi har godt håp om å nå 500 skjerf i år. I så fall blir det «all time high», og det med god klaring, sier Skauen.

1. november skal Skauen og hans medarbeidere farge byen oransje. Det gjør de ved å henge opp de nystrikkede skjerfene på strategiske steder i byen grytidlig om morgenen.

symboliserer varme

Målet med strikkedugnaden er å vise omtanke og solidaritet med mennesker som sliter i byen vår.

– 1. november skal bli årets varmeste dag symbolsk sett. Når du knytter på deg skjerfet, blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Lasse Imrik, administrativ leder for Kirkens Bymisjon i Østfold.

– Hvem er det som har strikket?

– Å, det er mange. Foruten en lang rekke privatpersoner, deltar også foreninger og idrettslag. Fredrikstad Ballklubb er med, Britannia Aktiv likeså. Det samme er supporterklubben Plankehaugen. Ja, vi har sågar hørt nyss om at enkelte FFK-spillere har sagt seg villig til å delta.

Alle kan ta

– Hvem kan forsyne seg av skjerfene dere henger opp i byen?

– Alle som vil. Ved å ta på seg skjerfet signaliserer du at du sympatiserer med aksjonen og dens verdier.

«Gled en som gruer seg til jul» er også en sms-innsamling. Ved å sende Glede til 2490, gir du 80 kroner i støtte til arbeidet Kirkens Bymisjon driver.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken