”A festival of Nine Lessons and Carols” - som er en engelsk tradisjon - ble fremført i St. Mikal kirke andre året på rad. Det var Ihlebæk kammerkor som besørget det vokale, mens kirkens kantor Anne Gunn Pettersen spilte på kirkens nye orgel, som tidligere har stått i Svinndal kirke.

For andre gang

- Ihlebæk kammerkor er ikke et elitekor, men et lite kor. Vi sang sammen første gang i fjor ved denne anledningen, og gjentar det nå, sa Guttorm Ihlebæk før programmet startet.

 

LES OGSÅ: Englesang i Råde 

- Julen begynner ikke før høytiden, men først julenatt og den varer ut til åpenbaringstiden på nyåret. Derfor er nå den rette tiden å fremføre julens sanger, fremholdt Ihlebæk, som er medlem i Den nordisk katolske menighet på Årum.

 

Koret sang julesanger fra ulike tradisjoner og flere av dem var arrangert av Guttorm Ihlebæk, som ”Jord og himmel syng i dag”, ”Mariavise”, ”Gloria” og ”Jeg synger julekvad”.

Gode vekslinger

De flotte sangene ledsaget lesninger fra Bibelen hvor forventningene om Jesu komme ble belyst. Dermed ble dette en annerledes konsert, ja mer enn en konsert: Et innhold med en nøye sammenheng, med fokus på høytidens bakgrunn og innhold.

LES OGSÅ: Fikk skryt for «festen» 

Med en fin veksling av sang og lesninger. Hvor tilhørerne flere ganger fikk være med i felles sang. Med ro og høytid. Og uten en eneste forstyrrelse av applaus, slik det også ble bedt om på forhånd.

 

Men det betydde ikke at ikke Ihlebæk kammerkor gjorde sin fremføring med bravur. Samstemt, tydelig tekstuttale, engasjert er noen av de stikkord som beskriver sangen fra koret, som besto av, av foruten dirigenten Guttorm Ihlebæk: Eli (kona til Guttorm), Camilla, Hanna og Karoline (deres barn), Jan Henrik og Ole Jakob (Guttorms brødre), Kari Bertelsen (hans søster), samt Håkon Andersen, Lauritz Pettersen og ekteparet Birgitte og Vegard Hauge.

Et ønske

35 tilhørere gikk fredag hjem med stor takknemlighet. Kunne en be om et lite ønske: kanskje Ihlebæk kammerkor også ville synge flere ganger i året, på flere steder? Slik at flere fikk glede av sangen av det samstemte koret.

LES OGSÅ: Antonsenjul med ettertanke