Kinojangel: Tordenguden vender hjem

TORDEN PÅ KINO: Nat Wolff som norsk-amerikaneren Eric i «Torden». Filmen har premiere denne uken.

TORDEN PÅ KINO: Nat Wolff som norsk-amerikaneren Eric i «Torden». Filmen har premiere denne uken. Foto:

Av
DEL

Kinojangel Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen vil i vår spalte, «Kinojangel», presentere ukens kinopremièrer med et skråblikk.

Norrøne guder var noe av det morsomste vi lærte om på barneskolen, og Tor med hammeren var favoritten. Det er ikke så rart at det er laget mange tegneserier, tegnefilmer og filmer om ham, men jeg ante ikke den gang at han skulle bli sentral i en av verdens mest suksessrike filmserier. Mine tegninger av Tor i silkebøkene på Steinerskolen lignet nok lite på Chris Hemsworths utgave av Tordenguden.

Nå er det på tide at Tor vender hjem. Han er jo norsk! Å hoppe etter Hemsworth er ikke lett, men når det endelig ble laget en norsk film om Tor fant man akkurat rett mann til prosjektet. Regissør André Øverdal har hatt suksess i Hollywood med «Scary Stories to Tell in the Dark» og «The Autopsy of Jane Doe», nå vender han tilbake til en film som kan minne litt om hans store gjennombrudd «Trolljegeren».

Øverdal tok våre gode, gamle norske troll og laget en annerledes og uvanlig vri på monsterfilmene. «Trolljegeren» var noe helt annet enn for eksempel Godzilla-filmene. Og ikke minst: Han gjorde det med stor suksess! «Trolljegeren» ble en kjempehit på kino.

Hans nye film «Torden» (eller «Mortal», som den heter i utlandet) er en helt annen film om Tor enn vi har sett i Marvel-filmene.

Øverdal tar Tor tilbake til Norge, og spør hvordan vi ville reagert hvis vi oppdaget at historien om Tor var sann, og om Tordenguden dukket opp i dagens Norge.

Ukas øvrige premierer er Guy Ritchies «The Gentlemen», komedien «Sminkekrigen» og den franske Oscarkandidaten «De elendige».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken