Kinojangel: Fra stadion til kinoen

Faksimile: Fredriksstad Blads kampreferat fra FFK-Lørenskog 1. juni i 1997.

Faksimile: Fredriksstad Blads kampreferat fra FFK-Lørenskog 1. juni i 1997. Foto:

Av
DEL

KINOJANGEL Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen vil i vår nye spalte, «Kinojangel», presentere ukens kinopremièrer med et skråblikk.

Førte gang jeg så John Carew var 1. juni 1997. Jeg og noen hundre andre hadde funnet veien til gode, gamle Fredrikstad Stadion for å se FFK ta imot Lørenskog. Ryktene sa at motstanderlaget hadde en svært lovende spiller på gang, og det stemte. Han het altså John Carew og gikk senere videre til en imponerende proffkarrière og 91 landskamper. Denne dagen imponerte han ikke fullt så mye, FFK vant kampen 3–0.

Siden den gang har FFK hatt sine oppturer, med to opprykk til eliteserien samt cupmesterskap og seriesølv. John Carew har lagt fotballstøvlene på hylla, og har prøvd seg både i film- og tv-bransjen. Noen har sett ham på kino i filmen «Høvdinger», langt flere har sett ham i TV-serien «Heimebane». I høst hadde han en liten rolle i Disneys storfilm «Maleficent: Mistress of Evil».

For fire år siden verserte det planer om en påkostet filmserie, «Black Frost», der John Carew skulle spille den James Bond-aktige karakteren Felix Frost. De planene har det foreløpig ikke blitt noe av, men fra fredag kan du høre den tidligere fotballstjernen på kino, som stemmen til en hemmelig agent som minner ganske så mye om James Bond. Filmen heter «Spion i aksjon», og det er Carew som gir stemme til spionen, agent Lance Sterling.

John Carew gir stemme til den hemmelige agenten Lance Sterling i filmen "Spion i aksjon".

John Carew gir stemme til den hemmelige agenten Lance Sterling i filmen "Spion i aksjon". Foto:

Hvis jeg avslører at agenten ufrivillig forvandles til en due (!) – noe som allerede er avslørt i traileren, så det kan jeg skrive – skjønner du at dette ikke er en ny Bond-film, men en animert film for hele familien. I den originale versjonen har agenten stemmen til Fredrikstad Kinos gamle venn Will Smith. John Carew har med andre ord både blitt hemmelig agent à la James Bond og Norges svar på Will Smith, i samme film! Dét må være mye morsommere enn å tape 3–0 på Fredrikstad Stadion som Lørenskogspiller.

Ukas øvrige premierer er Oscarmoninerte Little Women og Parasitt, og The Lighthouse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.