Snekker Andersen og julenissen rett inn på kinotoppen

Alf Prøysens julefortelling om Snekker Andersen og Julenissen har premiære som kinofilm 11. november.
Anders Baasmo Christiansen spiller og barna spilles av Thias Salberg (tv), Anders M. Pedersen (bak th) og Ella Lockert Postl (tv)

Alf Prøysens julefortelling om Snekker Andersen og Julenissen har premiære som kinofilm 11. november. Anders Baasmo Christiansen spiller og barna spilles av Thias Salberg (tv), Anders M. Pedersen (bak th) og Ella Lockert Postl (tv) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I premierehelgen gikk "Snekker Andersen og Julenissen" rett inn på kinotoppen her i landet. Så langt er den sett av over 90.000. 2016 ligger an til å bli et av de beste kinoårene her i landet på lenge.

DEL

Ella Lockert Postl (11) fra Fredrikstad spiller datteren til Snekker Andersen, som spilles av Trond Espen Seim.

I Fredrikstad har filmen blitt sett av 1.325 personer siden premieren på fredag.

– Det er fantastisk å se at så mange flokker seg rundt Prøysens historie gang på gang, nå også i kinoformat, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm.

– Det er hyggelig å få bidra til å spre varm og ekte julestemning for hele familien i en ellers hektisk førjulstid og å se at så mange virkelig liker filmen. Publikums tilbakemelding tyder på at Trond Espen Seim er som skapt for rollen som Snekker Andersen, og at Anders Baasmo Christiansen er den perfekte julenissen, fortsetter han.

Norske filmer på topp

Med helgens besøk ligger to norske filmer på kinotoppen så langt i år. "Kongens nei" er sett av nærmere 669.000 mennesker, mens "Børning 2" ligger på nesten 414.000 seere.

– Det går riktig bra på norske kinoer fortsatt, og det er spesielt gledelig at det er to norske filmer som topper listene, sier administrerende direktør Guttorm Petterson i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Så langt ligger besøket over 10 prosent høyere enn på tilsvarende tid i fjor, og alt tyder på at dette blir et av de beste årene på lenge.

Norske filmer er viktige lokomotiver for kinointeressen og drar andre filmer med seg, poengterer Petterson – og minner om at en annen norsk film, "Dyrene i Hakkebakkeskogen", har premiere til jul.

Artikkeltags