Tromsø slår Fredrikstad på Den 12. mann-première

Kald film: Thomas Gullestad spilte inn filmen i bitende kulde i Tromsø. 18. desember kommer han på rød løper i Fredrikstad.

Kald film: Thomas Gullestad spilte inn filmen i bitende kulde i Tromsø. 18. desember kommer han på rød løper i Fredrikstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Den 12. mann» får ikke verdenspremière i Fredrikstad, men i Tromsø. 14. desember skal filmen vises der. Fredrikstad ruller ut rød løper fire dager senere.

DEL

– Vi skal også ha en tilstelning her i byen, med Zwart og noen av skuespillerne på plass. Kjenner jeg Harald rett, så blir det en drøss med kjendiser også. Det blir alltid bra når Harald inviterer til première, mener kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

Vært her før

En av de store skuespillernavnene, Jonathan Rhys Meyers, var jo innom byen i 2013 da Zwart regisserte «The Mortal Instruments: City of Bones», og la premièrefesten til vår by.

– Han kom til byen via Ryanair og Moss lufthavn Rygge. den veien kom Don Johnson også, men med privatfly, minnes Jansen.

Helt i orden

Han har ingen innsigelser på at Tromsø får verdenspremièren på filmen.

– Tross alt er de fleste scenene skutt der oppe, og da får de ta det meste av glansen. Men vi gjør unna Tromsø og Lyngen, så er det Fredrikstads tur. Vi er spente på en del detaljer, for vi vet ikke hvordan gjestelister ser ut. Derfor kan vi ikke få lagt ut noen billetter for salg riktig ennå.

– Men det kan nok bli noen billetter for slag. Vi har 899 seter, og alle seks salene skal tas i bruk mandag 18. desember, lover Jansen.

Hovedrolleinnehaver Thomas Gullestad har jo en link til vår by. Han har vært mye på en hytte på Kjøkøy. Nordpå slet han seg gjennom iskalde scener for å gestalte Jan Baalsruds flukt fra tyskerne i 1943. Filmen handler om alle som hjalp ham i snøen og kulda, til friheten i Sverige.

Artikkeltags