Gå til sidens hovedinnhold

Katti Anker Møller – et tverrpolitisk samarbeid

Aase Westlie skriver at Katti Anker Møller-statuen har blitt et naturlig samlingspunkt i bibliotekparken, men også at det er viktig å ikke forhaste seg med plasseringen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

vårt siste møte i Kultur- og miljøutvalget, 23.09., møttes vi for å forsøke å oppnå gode løsninger innenfor nettopp kultur og miljø for byen vår. På onsdag fikk vi til en god og konstruktiv diskusjon om forslaget om å gjøre Bjølstadjordet om til Katti Anker Møllers park. Takket være innlegget til Høyres representant Knut Thomas Hareide-Larsen, som i forkant fyrte opp under engasjementet og diskusjonene, ble det mulig å finne fellesskap og enighet.

Fredrikstad er en by i rask og stor utvikling. Byen vår får nye bydeler, nye gater, plasser og torg. Byen skal likevel også speile vår historie. Personer som har bidratt til positiv samfunnsutvikling er det naturlig at skal gi minner og nysgjerrighet til unge. Vi vet faktisk ikke nå hva som vil være samlingssteder og betydningsfulle møtesteder i nær fremtid.

Hva med å hedre Karen og Laura Bjølstad, Muchs mor og tante. La jordet bli til en park, Bjølstadparken?

Birthe Marie Løveids vakre statue av Katti Anker Møller er blitt både et samlingspunkt og en naturlig del av Bibliotekparken. Å gi en del av parken hennes navn synes naturlig. Eller dersom biblioteket faktisk forblir der det er, så blir kanskje parken bak dagens bibliotek mot elven betydningsfull og spennende? Det er imidlertid viktig at vi ikke forhaster oss med hensyn til plassering.

Det utrettelige og prisverdige arbeidet 8. mars-komiteen har gjort og gjør for å hedre Katti Anker Møller er uvurderlig. Bymiljølista tenker at den etablerte tilknytningen til Biblioteket og verdier som folkeopplysning, likestilling og menneskerettigheter er naturlige å videreføre. Når den nye bibliotekutredningen om fremtidens bibliotek foreligger, er det naturlig at Katti Anker Møller er med i planene.

Bymiljølista ønsker velkommen til at det lages en tverrpolitisk plan for å finne gode navn på nye steder i byutviklingen.

Tilbake til Bjølstadjordet. Hva med å hedre Karen og Laura Bjølstad, Muchs mor og tante. La jordet bli til en park, Bjølstadparken?

Kommentarer til denne saken