Kan dere stå inne for lærerkutt på Nøkleby skole?

– Når det nå kuttes i antall lærerstillinger på Nøkleby skole, risikerer man at flere barn i vår skolekrets ikke får den oppfølgingen de trenger og fortjener, heter det i innlegget fra Nøkleby-foreldrene.

– Når det nå kuttes i antall lærerstillinger på Nøkleby skole, risikerer man at flere barn i vår skolekrets ikke får den oppfølgingen de trenger og fortjener, heter det i innlegget fra Nøkleby-foreldrene. Foto:

Av

Fire foreldre: – Dere politikere vet godt at Nøkleby skolekrets har flere utfordringer som er kjent fra den siste levekårsundersøkelsen. Derfor er det viktig at Nøkleby skole får nok ressurser til å håndtere de utfordringer som finnes her.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Våre barn har allerede betalt en høy pris i koronakrisen. Er dette tiden for å skape mer uro for elevene ved å slå sammen klasser og kutte kostnader i skolen?

Vi er foreldre til barn på 4. trinn på Nøkleby skole. Barna våre er nå veldig fornøyd med å være sammen med klassevenner og lærere igjen, etter å ha vært hjemme i lang tid under koronakrisen.

Nøkleby skole er en viktig del av lokalsamfunnet vårt her på Lisleby, og skolen betyr mye for mange. Nå er vi veldig bekymret etter å ha fått beskjeden om at det går mot sammenslåing av klasser på 3, 4. og 5. trinn. Fire klasser skal bli til tre på hvert av trinnene, og barna går nå inn i en tid som kan oppleves utrygg.

Grunnen til dette er økonomiske innstramninger til Nøkleby skole, noe som igjen medfører lærerkutt og flere elever pr. lærer. Dette er resultatet av politiske beslutninger de styrende partiene i Fredrikstad har tatt. Dette er økonomisk tenkning, og handler ikke om barnas beste. Vi mener dette er helt feil prioriteringer.

Vi er opptatt av våre barns læringsmiljø og mener at dette henger sammen med lærertetthet og antall barn pr. klasse. For mange barn kan det å bli sett og hørt av en lærer være en stor trygghet i hverdagen. Gode relasjoner mellom elev og lærer spiller en vesentlig rolle for hvordan elevene fungerer sosialt og for læring i skolen.

Nøkleby skole er en av de største barneskolene i Fredrikstad. Dere politikere vet godt at Nøkleby skolekrets har flere utfordringer som er kjent fra den siste levekårsundersøkelsen dere har fått presentert. I undersøkelsen pekes det på lav inntekt, lav utdannelse og høy andel innbyggere med flerkulturell bakgrunn.

Derfor er det viktig at Nøkleby skole får nok ressurser til å håndtere de utfordringer som finnes her.

Flere av byens styrende partier har gått til valg på å utjevne sosiale forskjeller, og at ressurser må kanaliseres dit de trengs mest. Når det nå kuttes i antall lærerstillinger på Nøkleby skole, risikerer man at flere barn i vår skolekrets ikke får den oppfølgingen de trenger og fortjener.

Hvordan kan dere da forsvare å kutte i lærerstillinger på Nøkleby skole? Det er ikke for sent å snu i denne saken.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.