Etterforsker mistenkelig dødsfall på sykehuset

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kvinne i 90-årene døde i helgen – mistanke om at feilbehandling kan være årsaken til dødsfallet.

DEL

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at de har iverksatt etterforskning etter at en kvinne i 90-årene døde på Sykehuset Østfold Kalnes sist lørdag, der hun var pasient.

Sykehuset meldte selv

– Det er sykehuset selv som har meldt ifra om dødsfallet til politiet, da det er mistanke om at feilbehandling kan være årsak til dødsfallet, sier Andersen.

Politiet har nå begjært obduksjon av kvinnen.

– Vi avventer nå obduksjonsrapporten, men har allerede gjort en rekke etterforskningsskritt i saken, sier krimsjefen.

Ingen foreløpig siktet

Ifølge krimsjefen er verken sykehuset som foretak eller enkeltpersoner siktet i saken.

– Det er foreløpig ingen som har status som siktet, sier han.

Viseadministrerende direktør Tore Krogstad i Sykehuset Østfold bekrefter at det var helseforetaket som tok kontakt med vakthavende jurist hos politiet etter at den eldre damen døde.

– Oppfattet som uventet

– Dødsfallet sist helg ble oppfattet som uventet. Derfor ble politiet rutinemessig varslet. Det er de som tar hånd om den videre oppfølgingen i denne saken, sier Krogstad til SA.

Han venter at en obduksjon vil gi svar på dødsårsaken.

– Jeg regner også med at politiet vil gjennomføre undersøkelser og at ansatte blir spurt om å gi forklaringer, sier direktøren.

Ønsker åpenhet

Krogstad er tydelig på at sykehuset ønsker åpenhet om uønskede hendelser.

– Varsling er viktig, og vi har tydelige retningslinjer her. Vi ønsker ikke å gjemme bort noe. Derfor ble politiet kontaktet. Uønskede hendelser skal selvfølgelig også varsles internt. Men her har det skjedd en liten glipp. At dødsfallet skjedde i helgen, kan nok være en forklaring på det, tror Krogstad.

Artikkeltags