Gå til sidens hovedinnhold

Juletrefest med Martine Kjøniksen Reinsch på Lisleby

Artikkelen er over 1 år gammel

Den vanket både julegrøt, godtepose og julegave på de omkring 100 barna som møtte opp på Lisleby Fotballklubbs årlige juletrefest fredag.

Fredag ettermiddag avholdt Lisleby Fotballklubbs inkluderingsgruppe Fotball Fritid, med Jarl Østling og Nils Malcolm i spissen, årets store juletrefest for barna på Lisleby.

Grunnet strenge koronaregler ble festen avholdt på kunstgressbanen og mer enn 100 barn møtte opp.

Der ble de plassert klassevis på egne områder rundt om på den for dagen snødekte kunstgressbanen.

Det ble servert både to og tre porsjoner grøt, samt pepperkaker, før den unge popstjernen Martine Kjøniksen Reinsch underholdt med julesanger. Stemningen var spesielt høy da hun sang «All I Want» som hun nettopp har gitt ut på Spotify.

Avslutningsvis fikk barna møte selveste julenissen som hadde tatt seg turen til Lisleby, til tross for travle førjulsdager. Alle barna fikk med seg både godtepose og julegave hjem. Primus motor, Nils Malcolm, forteller at juletrefesten arrangeres for 6. året på rad og at dette er en viktig markering for Lislebybarna.

– Det at arrangementet er gratis og at alle får julegave uavhengig om man normalt sett feirer jul eller ikke er viktig. Da har man noe å fortelle om når man kommer tilbake til skolen etter juleferien. Malcolm er videre klar på at arrangementet er viktig i den forstand at positive innslag som dette er med på å vise at Lislebysamfunnet er mye mer enn de negative nyhetene som kommer fra tid til annen.

– Lisleby består av mennesker fra hele verden, men alle er lislebyfolk. Om man er snill eller slem, har ingenting med hudfarge å gjøre. Vi må slutte å generalisere, folk er forskjellige uansett. Vi har mange utfordringer på Lisleby og kommunens levekårsundersøke viser dette. Jeg tror at gode møteplasser som kan fjerne fremmedfrykt og skape større grad av multikulturell kompetanse er en av mange viktige tiltak for å få et enda bedre nærmiljø, avslutter Nils Malcolm.

Kommentarer til denne saken