Gå til sidens hovedinnhold

– I år skal vi ha det fineste juletreet i Østfold

Artikkelen er over 6 år gammel

Bygartner Irene Østnes vil legge kritikken fra fjoråret bak seg og pynte opp fylkets fineste juletre på Wiels plass.

Årets juletre ble satt opp på Wiels plass onsdag formiddag, melder Halden Arbeiderblad.

– Ikke bare å slenge det på bilen

– Vi hentet det på Remmen. Vi etterlyste juletre i fjor og fikk så mange kandidater at vi også har juletre neste år. Det velges ut etter utseende, men også at det er mulig å fraktet det ned til byen. Det er ikke bare å slenge et så stort tre på bilen, forteller bygartner Irene Østnes.

– Og treet kommer jo ferdig pynta i år, skyter assisterende butikksjef på Europris Gry Vålbekk inn med tanke på de store, lubne konglene som henger tett i tett i toppen på det 14 meter høye treet.

– He, he. Ja, men mange av dem detter nok av på veien opp dessverre, sier Østnes.

I fjor fikk Halden kommune kritikk, fordi juletreet på Wiels plass var meget sparsomt belyst, mens det i nabobyene var helt andre boller.

Har fått sponsor

I år vil Irene Østnes i samarbeid med Europris sørge for at Halden får fylkets fineste juletre.

– Jeg kjøpte jo inn fire nye lyslenker fra Europris i fjor, og i år har de bestemt seg for å sponse oss med to til. Så det blir 2.400 pærer totalt. De har også fikset ny belysning til juletreet på Torget. Jeg kunne egentlig også tenke meg en stor stjerne på toppen av det på Wiels plass, men vi får se hva vi får til, smiler Østnes.

Hun legger til: – I år skal vi ha et juletre vi kan være stolte av for det hadde vi ikke i fjor. Vi utfordrer Fredrikstad og Sarpsborg! I år SKAL vi ha det fineste treet, sier hun.

Og dette vil Europris hjelpe haldenserne og Irene Østnes med.

Ville hjelpe haldenserne

– Belysningen vår ble faktisk kåret til best i test av en riksavis i fjor, og siden det ble en disputt rundt juletreet her i Halden i fjor vil vi gjerne hjelpe til å gi Halden det fineste juletreet på mange år. Men det avhenger jo av at Irene pynter det skikkelig sier butikksjef Gjermund Hovden ved Europris på Høvleriet og skotter ertende bort på bygartneren.

– Jeg skal gjøre mitt beste, smiler hun.

Ferdig innen neste torsdag

Bygartneren og brannvesenet skal starte med å henge opp belysningen torsdag. Det er ikke sikkert de blir ferdige før helgen, men de blir ferdig før julegateåpningen neste uke.

– Det er mange som synes det er stygt at vi ikke henger belysningen helt ned mot bakken, men det kan vi rett og slett ikke gjøre i Halden. Da blir belysningen dratt ned og ødelagt dessverre. Jeg synes det er synd, men sånn er det, sier Østnes.

Kommentarer til denne saken