Jostein Hasselgård tok Norge til fjerde plass i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. I år ønsker han å ta storbandet og solistkollega Julie Dahle Aagård til førsteplass med konsertene Jul, for swingende 2019!

Julie er med i år

Forberedelsene pågår for fullt og torsdag 28. november er det premiere i Gamlebyen Kulturhus, hvor det blir konserter tre dager til ende. Det er det tredje året på rad at storbandet presenterer julens klassikere i glitrende storbandinnpakning, og årets utgave byr på både fornyelse og tradisjon. Julie er ny av året, kjent som en aktiv artist nominert til Spellemannspris og hyppig gjest i Beat for Beat på NRK.

Jostein kommer i år også

Fredrikstads egen Jostein Hasselgård skulle ikke trenge noen nærmere presentasjon. Han turnerer for tiden med vokal-supergruppa PUST, men har fått ryddet kalenderen og er klar for nok et samarbeid med Fredrikstad Storband.

På programmet står både vokal- og instrumentalversjoner av amerikanske så vel som nordiske juleklassikere. Storbandet selv er i toppform. Grunnlagt i 1981 nærmer de seg nå 40 år i jazzens tjeneste. Ikke mange kan vise til lignende kontinuitet og aktivitet, ja kanskje bør de kalles Fredrikstads byorkester for jazz. Fredrikstads publikum bør kjenne sin besøkelsestid.