– Vi vet det er en del der ute som ikke orker å lage mat til seg selv. Derfor kan de i år ringe meg eller Leif Andreas Solberg i Kiwanis Kråkerøy og bestille varm mat. Vi tenkte å løfte fjorårets eske et par hakk. Den skal gi folk glede, sier salgssjef Rune Solberg på hotellet.

Ring og bestill

Hotellet og Kiwanis er innstilt på å hjelpe så mange de kan, så både eldre, barnefamilier og ensomme som trenger en håndsrekning kan ringe. Bare husk å si ifra om du skal ha tradisjonell julemiddag eller pinnekjøtt.

Leif Andreas Solberg treffer du på 41328260, Rune Solberg nås på 90076700.

– Vi er veldig glad for at hotellet og Rune Solberg gjennom 15 år tar denne oppgaven og legger så flott til rette. Men vi tar gjerne imot flere sjåfører så vi får den varme maten fort ut, sier Solberg.

Han hadde følge av Trygve Hansen (også Kiwanis Kråkerøy) og Leif Torp (Kiwanis Fredrikstad). De har sett mange glade fjes tidligere år. Fjorårets hjemkjøring ble også tatt godt imot.

Hotelldirektør Ingrid Stokka Sagen sier de ikke skal konkurrere med noen, men skal være et supplement.

– Jeg tror det er plass for alle inn i en årstid der mange føler seg ensomme. Da kan vi gi dem glede og julefølelse ved å servere varm mat på selve kvelden.

Gode hjelpere

Arrangørene merker at det er mange som vil stille opp og hjelpe til. I fjor var det mat til å varme opp, i år skal det kokes og stekes på City.

– Vi har nok 15–20 gode samarbeidspartnere. Om det er flere som vil være med å bidra med en utstrakt hånd, så takker vi hjertelig. Kanskje kan esken vi skal fylle opp til hver og en bli litt tyngre og flottere i år, sier Solberg.

Vanligvis har det vært rundt 150 gjester på julemiddagen. Nå kjøres maten ut i en halvannen times tid, trolig klokken 13.30 til 15.00.

– Vi kjørte ut 100 pakker på lille julaften i fjor, og vi var ute med esker helt fra Hvaler til Råde. Vi fikk også i år en telefon fra fem fra Mysen som gjerne ville komme ned og spise julemat hos oss, forteller Kiwanis-Solberg.

Juleselskapet på City: – De frivillige gjør dette mulig