Holder ekstra julekonsert for husbygging i Sør-Afrika

Gjentar sukessen: Bjørnar Spydevold og Heidi Gjermundsen Broch
sang med Cantare Vocalensemble
i Østre Fredrikstad kirke i fjor.

Gjentar sukessen: Bjørnar Spydevold og Heidi Gjermundsen Broch sang med Cantare Vocalensemble i Østre Fredrikstad kirke i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi er fullstendig klar over at vi konkurrerer mot mange andre fine arrangementer nå i julen. Men nå har vi bestemt oss for å holde en ekstra-konsert, sier Heidi Gjermundsen Broch.

DEL

For i fjor fylte de Østre Fredrikstad kirke, og jaggu har de ikke solgt ut to fulle hus i år igjen. Bjørnar Spydevold og Heidi Gjermundsen Broch sammen med koret Cantare er tydeligvis en oppskrift på julesuksess. Nå setter de opp en ekstra-forestilling, og inntektene herfra går til veldedig formål.

– Vi solgte ut to konserter på mandagen. Nå vil vi holde en ekstra-konsert på tirsdag 20. desember. Inntektene herfra går til Zulu-fadder, sier Gjermundsen Broch.

Kirken rommer 450 personer.

Vil bygge hus med konserten

Bjørnar Spydevold har holdt julekonserter i byen i mange år, og det var først i fjor at Gjermundsen Broch ble med. Nå gjentar de sukessen fra fjoråret.

Valget av Mari Maurstads veldedige organisasjon er ikke tilfeldig, skal vi tro Gjermundsen Broch.

– Det er en liten organisasjon, men den er helt fantastisk. Alle pengene går direkte til formålet, det er ingen mellomledd. Det er et husbyggeprosjekt i Sør-Afrika, nærmere bestemt i Eshowe - et distrikt i Zululand. Vi håper at vi kan bygge ett hus gjennom konserten, kanskje fler, sier hun.

Lover valuta

Og for dem som tenker på å ta turen til kirken i Gamlebyen lover hun valuta for pengene.

– Vi skal synge herlig knippe av kjente og kjære julesanger, og kanskje noen litt nyere. Både norske sanger og utenlandske, smiler hun.

Artikkeltags