Gå til sidens hovedinnhold

Fredriks (11) julekrim er julekalender på FB

Artikkelen er over 5 år gammel

Husker du Fredrik Mathisen (11) fra Propelltoppen som hadde laget julekrim i høst? (Dagens episode ser du øverst i saken - tidligere episoder ser du i bunnen av saken)

Fredrik Mathisen (11) går i sjette klasse og har en liten regissør i magen. Etter et inspirerende møte med krimforfatter Jan-Erik Fjell, fikk 11-åringen blod på tann.

Resultatet ble flere episoder julekrim der Fredrik selv var både forfatter, kameramann, regissør og skuespiller. I tillegg stilte lærere og elever på Propelltoppen opp som skuespillere. Propelltoppen er en avdeling for barn som er multihandikappede.

– Jeg har laget en krimfilm. Den er ikke skummel altså, forsikret Fredrik publikum om da filmen hans ble vist på Fredrikstad kino som en overraskelse.

Siden den gang har Fredrik kunnet nyte livet som anerkjent filmskaper. Til og med NRK supernytt var på besøk på Propelltoppen på Borge skole og lagde en reportasje om Fredrik og hans julekrim.

Fredriksstad Blad har fått lov til å vise leserne Fredriks julekrim. Vi vil slippe en episode hver dag frem mot julaften.

Kommentarer til denne saken