Årsaken er enkel, mener kjøpesentersjefen, som dermed ikke er enig med norske økonomer eller norsk handelsnæring, og taler Roma midt imot.

LES OGSÅ: Været viktigere enn kronekursen

Stor andel import

– Norge importerer 80 prosent av alle matvarer. Dermed blir maten dyrere i Norge. Jo dyrere den er, jo bedre for oss, sier Nordby-sjefen i et intervju med Bohusläningen.

Det er norsk eksportnæring som først og fremst bekymrer seg over den lave kronekursen, der norske kroner nå veksles likt mot svenske.

LES OGSÅ: Sydenferien blir dyrere

Ingen uro

Det er Brødrene Orvellin i Strömstad og den norske milliardæren Olav Thon som i fellesskap eier kjøpesenteret på Nordby, som har rundt 1.000 ansatte, 110 butikker og 835.000 kvadratmeter butikkflate.

Ingen av dem frykter foreløpig for sin milliardinvestering.

– Vi kan komme til å leve godt med at den norske kronen faller, sier Ståle Løvheim.

Fallende oljepriser er tungt for Norge, men kan være fra både for grensehandelen på svensk side og for fiskeforedlingsindustrien i Sverige.

LES OGSÅ: Lokal industri unngår oljeraset

Tre prosent økning

I 2013 hadde Nordby 6,6 millioner kundebesøk, og målet i år er å sette ny milliard-rekord når det gjelder omsetning.

– Vi har én prosent økning i år sammenliknet med i fjor, og tre prosent større julehandel, så det får vi være fornøyd med, sier Løvheim.

– Det store spørsmålet er om vi klarer å nå fire milliarder i omsetning, sier sentersjefen, som tror det er helt andre ting enn valutamarkedet og kronekurs som kommer til å avgjøre dette:

– Været betyr mer for oss når det gjelder antall besøkende.

Passeres fire milliarder-grensen om et par uker, vil Norby Shoppingsenter kunne kalle seg det nest største kjøpesenteret i Norden.

LES OGSÅ: Følg opp banken om rentenivået på lånet ditt