Drømmer du om en hvit jul? Da har meteorologene gode nyheter: – Det blir mest sannsynlig en hvit jul i Østfold

SNØ: Slik så det ut i Sarpsborg sentrum mandag morgen.

SNØ: Slik så det ut i Sarpsborg sentrum mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Snøen dalte ned i Østfold natt til mandag. Ifølge meteorolog Kristian Gislefoss blir det mest sannsynlig en hvit jul i år.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Mye tyder på at det blir til et rimelig godt føre for nissen og hans reinsdyr i år.

– De neste dagene avgjør om det blir en hvit jul eller ikke, sier Gislefoss til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nedbør og plussgrader onsdag

Mange østfoldinger våknet opp til et snødekt landskap mandag morgen. Og er vi ekstra heldige kan det bli hvit julaften i år.

Etter en kort periode med mange blå, kom det mildvær og snøfall søndag kveld. Men det er ikke lenge gradestokken viste plussgrader. Allerede natt til søndag var temperaturene nede på et par minusgrader.

I dagene fram mot julaften vil temperaturene varierer mellom to plussgrader og et par minusgrader både på dag- og nattetid. Men på onsdag blir det noe mildere og da forventes det faktisk snøbyger over Sarpsborg. Hvis værvarselet slår til skal det begynne å snø allerede onsdag morgen, og det skal fortsette fram til midt på dagen. Utover kvelden derimot er det ventet mellom null og et par varmegrader. Og da forventes det nedbør igjen. Men om dette kommer som regn, sludd eller snø, kan ikke Kristian Gislefoss slå fast ennå.

– Onsdag kan temperaturene gå over til plussgrader igjen. I den forbindelse vil det komme litt nedbør, men om det kommer som sludd eller snø er ikke helt sikkert. Det kommer nok ikke som regn, tror samme Gislefoss.

Fasiten kommer torsdag

Bor du på Hvaler derimot, kan du forvente deg regn og tre plussgrader onsdag kveld.

Ligger snøen på bakken torsdag har vi fasiten, mener han.

– Da blir det hvit jul, konstaterer Kristian Gislefoss.

HVIT JUL: Det er stor sannsynlighet for en hvit jul i Sarpsborg i år, skal vi tro Kristian Gislefoss hos Meteorologisk instiutt.

HVIT JUL: Det er stor sannsynlighet for en hvit jul i Sarpsborg i år, skal vi tro Kristian Gislefoss hos Meteorologisk instiutt. Foto:

Kuldegrader i romjulen

Ifølge ham vil luftmassene avgjøre hvilket vær det blir i dagene fram mot jul.

– Men jeg skulle helst sett at gradene ville holdt seg på minussiden, og ikke mellom null og én til to grader. Sannsynligheten for en hvit julaften er der, men det kan bikke begge veier, sjansen er femti til femti, sier Gislefoss, som uansett holder fast ved at julen blir både kald og hvit i Sarpsborg.

De som gleder seg til romjulsdager fylt med aktiviteter utendørs blir trolig ikke skuffet. For både 1. og 2. juledag er det varslet mellom to og seks minusgrader i Sarpsborg.

Artikkeltags