Svendsen slutter i jobben 5. august for å bli nyhetsredaktør i Nettavisen. Samme dag tar Jacobsen over som sjefredaktør, i en 12 måneders konstituering. Deretter vil stillingen bli utlyst eksternt. Bakgrunnen for konstitueringen er at René Svendsen har fått en ettårig retrettmulighet til avisen.

Fartstid

Jon Jacobsen har vært med på å gjennomføre store endringer i Fredriksstad Blad. Avisen har gått fra å ha eierkonsernet Amedias dårligste abonnementsutvikling i 2013, til å ligge helt i motsatt ende av samme statistikk de siste to-tre årene.

Jacobsen er en erfaren journalist med bakgrunn fra NTB, TV Østfold, VG, Demokraten og Juritzen/Mastiff. Han er 49 år, bor i Fredrikstad, er gift og har to barn på 14 og 16 år.

Lommekjent

– Jeg er glad for at Jon tar denne utfordringen, og er sikker på at han og den dyktige staben i Fredriksstad Blad kommer til å fortsette å levere suveren lokalavisjournalistikk. Jon er faglig dyktig, seriøs, etterrettelig og nysgjerrig, sier René Svendsen.

Fredriksstad Blads styreleder Pål Eskås er også svært fornøyd med løsningen.

– Nå får staben en sjefredaktør som kjenner alle folkene, kan alt om de viktige suksessfaktorene for avisen og som samtidig er en god leder, sier han.

Sømløs overgang

Hovedpersonen selv sier at det ikke vil bli noen umiddelbare store endring, verken for de ansatte eller leserne, men at avisen skal fortsette å utvikle seg.

– Det har vært bred enighet internt om avisas innholdsprofil, så det vil ikke bli noen umiddelbare endringer. Vi skal fortsette å være best på hendelsesnyheter fra Fredrikstad-distriktet, samtidig som vi skal levere dybde og innsikt til leserne, sier den vordende redaktøren.

Løftene i hverdagen

Jacobsen anser det som en styrke at han har lang fartstid i avisen og kjenner de ansatte. Dette mener han vil gjøre redaktørskiftet sømløst og udramatisk.

– Jeg skal bruke tiden fremover til å tenke grundig over hva vi kan gjøre for å bli enda bedre på journalistikk, samt fortsette abonnementsveksten.

– Litt forandringer vil det vel bli?

– Jeg opptatt at vi leverer de ekstra løftene i hverdagen. Som for eksempel presentasjonen av kommunens nye arealplan, serien «Unge i sentrum», bryggesaken og Stjernen-dokumentet. Der setter vi av ressurser og går i dybden. Det er viktig at vi leverer den typen journalistikk, i tillegg til at vi fortløpende dekker det som skjer i Fredrikstad.