Ute på plassen, som vender mot torget på Skjærhalden, bak restauranten Losen har restauratør Jon Häckert lagt kunstgress og plassert ut pastellfargede fluktstoler rundt gulmalte runde små bord og supplert med pastellfargede benker. Området er beplantet med palmer og andre grønne store vekster i krukker og tønner.

– Dette er den første ordentlige baren på Skjærhalden. Den er holdt i en Key-West stil og er et supplement til restauranten, sier eier Jon Häckert.

Skikkelig inn i Europa

Han betegner stedet som et koselig sted for voksne folk, lunt og solrikt helt til solen går ned og ut i de små timer.

– Dette er en gin-bar, noe som er skikkelig inn i Europa nå. En bar for voksne med alle varianter å drikke, men med et spesielt utvalg av sju sorter gin. Her serverer vi også skikkelig italiensk pizza, forteller han.

Venter storinnrykk i pinsen

Fredag åpner sommersesongen på Losen og i pinsen venter han storinnrykk. Restauranten og baren vil ha åpent alle dager ut august. Fra september blir det åpent i helgene før restauranten stenger for vinteren i Oktober.

Häckert opplevde en kanonsesong i sin første sesong i fjor, og tror årets sesong blir like bra.

–Vi har løst mannskapsutfordringene som vi og resten av bransjen i landet opplever etter pandemien. Vi har nå ni kokker og 14 servitører. Fortsatt søker vi etter to bartendere/servitører i sommer, men det løser seg, sier han.

Häckert har hentet kokkene sine i Litauen. Kokkene har ifølge Häckert erfaring fra Norge og norske tradisjoner. Han har også hatt dyktige pizzakokker til å holde kurs for sine ansatte for å kunne tilby skikkelig italiensk pizza i Losenhagen.

Investert en halv million

– Det var et åpent område bak restauranten, mot torget. Jeg turte rett og slett ikke å utvide i fjor. Nå har vi lagt inn en halv million kroner og fått det skikkelig fint der. Vi har også hatt en face-lift inne i restauranten og byttet ut møblene våre, forteller han.

Til å hjelpe seg med utformingen av det nye barkonseptet har Häckert fått hjelp av gode venner.

– Arbeidstittel har hele tiden vært Losenhagen. Det har blitt veldig fint. Vi ønsker å beholde gjestene våre litt lenger, og tror dette tilbudet, som gir assosiasjoner til Key West, vil bli bra.

Häckert er heller ikke redd for en overetablering av bar- og restauranttilbudene på Skjærhalden.

– Her er det plass til alle. Vi kompletterer hverandre. Det er blitt et veldig bra nivå på serveringsstedene her på Skjærhalden, sier han.