Gå til sidens hovedinnhold

– Må prioritere angrepsspillet

Artikkelen er over 7 år gammel

FFKs seriestart bar preg av at det var første serierunde, mange høye skuldre og enkle pasningsfeil.

Fotballbloggen:

Den fotballfesten som imponerende 5.005 tilskuere kom for å se uteble. Klubben skal ha skryt for å ha jobbet hardt med å få folk på kampen. 5.005 er et høyst respektabelt tall og viser at FFK fortsatt er byens sterkeste merkevare.

Forsvarsspillet var bunnsolid over hele banen og her er nok FFK best i divisjonen sammen med Tromsø. FFK slapp ikke Tromsø til en eneste sjanse i åpent spill. Det som skaptes og som det ble scoret på var store individuelle feil. På en måte er jeg glad at det var Jon Masalin og ikke noen andre som gjorde den kjempefeilen på 2-0-målet. Jon har vært med lenge og er sterk i psyken, han vil reise seg med en gang.

Fremover er laget per dags dato altfor avhengig av å måtte kontre på motstanderne. Det gjør at man nesten er avhengig av å score først på hjemmebane der motstanderlagene i alle kamper vil legge seg lavt.

LES OGSÅ: - Vi kan ikke grave oss ned nå.

Håkon Wibe-Lund og teamet har en stor jobb å gjøre i det å spille mot etablert forsvar, noe som også er den vanskeligste øvelsen i fotball. Angrepsspillet blir altfor statisk og forutsigbart og man er ikke i nærheten av å bryte ned motstanderen.

Laget vil ta masse poeng på sin defensive struktur, men skal man bli blant de to beste så er dette en fase i spillet man må beherske.
Hadde jeg vært Wibe-Lund så hadde jeg prioritert angrepsspillet mye mer de nærmeste ukene, for kvaliteten i laget finnes. Jeg tror at slik laget fremstår per i dag så vil FFKs spillestil passe bedre på bortebane der hjemmelaget forventes å underholde og må frem på banen.

Derfor er jeg optimist før denne runden mot Sandefjord. Et hjemmelag som fikk en knallstart og sikkert er litt høyt oppe. Sandefjord har til tider sett grått og trist ut i oppkjøringen, men viste solide takter i serieåpningen, men man skal være klar over at de møtte en av årets store dumpekandidater. Helgens kamp vil bli helt annerledes for Sandefjord. De vil møte et FFK som er mye bedre enn Ull/Kisa både individuelt og i den defensive strukturen.

LES OGSÅ: «Man blir ikke god av kun organisert trening».

Mandag kan FFK legge seg lavt i banen, noe de behersker fullt ut og siden kjøre kontra. Den resepten vil bety store sjanser til å gi tre kjærkomne poeng. Jeg tror spillerne har vært litt usikre etter en ujevn vinter og derfor er det viktig at FFK får med seg poeng her. Dels for engasjementet rundt klubben, men mest for at spillerne ikke mister troen på prosjektet.

Men man skal absolutt ikke svartmale premieren. FFK viste at man er på høyde og vel så det mot årets store seriefavoritter. Hadde FFK scoret først på Åsheims skudd i første omgang så hadde man vunnet denne kampen. FFKs to beste i serieåpningen var Simen Rafn og Håvard Åsheim. To spillere som blitt fostret gjennom klubbens byprosjekt og juniorlag, noe som gjør det hele ekstra morsomt.

Nykommer Bjørnar Holmvik steppet inn i siste stund for Christian Berg og gjorde en godkjent debut. Men dette er en spiller jeg forventer mer av, og en av dem som skal drive laget. Kevin Duré er en spiller som må ta mer tak i det offensive spillet. Her har Kevin store kvaliteter og bør være den som forserer ledd med ball og setter opp midtbanespillere i gunstige posisjoner.

Videre må Julius Adaramola skrus opp to hakk. Han presterer langt under sitt normale nivå. FFK er avhengig å ha alle spillere «på» og særdeles Julius som er den mest kreative offensive kraften. Jeg håper også Christian Berg er tilbake til søndagen. Med han på plass så vil laget fungere bedre offensivt av to grunner:

Én: Christian er dyktig til å sette opp midtbanespillere i medløp og laget får en bedre rytme.

To: Det kollektive presset fra lavt til høyt vil fungere bedre og man vil kunne få gunstige brudd høyere i banen og kontre Sandefjord i senk.

Bærum, laget som jeg tippet som årets overraskelse, tok en sterk seier mot Hønefoss. Et Hønefoss som trenes av tidligere FFK-aktuelle Roar Johansen. Han viser at den defensive prioriteringen fortsatt ikke er i høysetet. Men nå trener han ikke et offensivt sterkt Sarpsborg, men et mer begrenset Hønefoss.

Den naive inngangen til kamper vil gjøre at laget ikke er en kandidat for opprykk hvis de ikke gjør noe med den defensive strukturen. Hødd og Mjøndalen sto begge for gode prestasjoner i serieåpningen og vant sine respektive kamper. Spesielt Mjøndalen ser solide ut.

Verdt å notere var også at alle de nyopprykkede lagene vant i første runde. Det viser at det ikke finnes noen enkle kamper i årets serie. Årets sesong er den mest åpne noensinne i 1. divisjon.

Kommentarer til denne saken