Gå til sidens hovedinnhold

– Forberedt på kritikk

Artikkelen er over 7 år gammel

Han er kjent for å ha sterke meninger og er vant med kritikk fra tiden i FFK. Nå blir Joacim Jonsson (39) fast skribent i Fredriksstad Blad.

Etter fem og et halvt år som sportslig leder i FFK var hans tid over grunnet innsparinger.

Det er ikke sikkert vi har et helt likt syn på alt

I dag jobber han som ekspert under TV2s fotballsendinger, og nå er det også klart at «Jocke» skal skrive for FB-sporten i spalten «Fotballbloggen».

BLOGGEN: FFK 2014 krever ryggrad.

Annerledes innblikk

I dag kan du lese Jonssons vurdering av stallen per i dag.

– Hva kan vi forvente i spalten?

– I spalten min skal jeg skrive om fotball. Det vil si alt fra FFK og den lokale 3. divisjonen til barne- og ungdomsfotballen som jeg har sterke meninger om hvordan bør drives, til landslaget. Jeg håper jeg kan gi leserne et nytt blikk på fotballen, noe annet enn hvordan en sportsjournalist ser det. Det er ikke sikkert vi har et helt likt syn på alt, sier 39-åringen.

Spilleren: Jonsson med tidligere FFK-trener Bjarne Rønning.

Jeg er på ingen måte bitter i dag

Er ikke bitter

– Hvilke bindinger har du til FFK i dag?
– Jeg har liten kontakt, noe jeg har vært veldig bevisst på. Det tror jeg faktisk er sunt for alle parter, sier Jonsson som er assistent for bylaget 2000 med Sindre Rekdal. Det ledes av Joar Dahle.

BLOGGEN: FFK 2014 krever ryggrad.

Avskjeden til FFK i fjor sommer var omstridt. Jonsson sier det er et tilbakelagt stadium for hans del nå.

– Jeg er på ingen måte bitter i dag, og jeg skal ikke skrive om fortiden, men det som skjer nå og fremover. Å ha meninger er viktig og jeg tør å stå for dem. Selv om det kan være kontroversielt, så håper jeg det vil vekke debatt.

Positivt med meninger

– Min kone mener faktisk jeg har en god egenskap, og det er at jeg ikke er avhengig av å ha den samme meningen som alle andre for å bli populær. Meningsutveksling er kun positivt, så jeg tåler og er forberedt på kritikk, sier Joacim Jonsson.

I dag kan du lese Jonssons vurdering av stallen per i dag.

Innsikt og kunnskap

Sport- og kulturleder i Fredriksstad Blad, Erik André Pedersen, er veldig fornøyd med å ha fått Jonsson på laget.

– Jonsson har en unik innsikt i og kunnskap om mekanismene i både topp- og breddefotballen etter et langt liv som spiller og leder. Jeg er sikker på at leserne vil la seg engasjere, og noen ganger bli både gledet og provosert, sier Pedersen om FB-sportens nykommer.

Spalten kommer på trykk hver torsdag.

Kommentarer til denne saken