Gå til sidens hovedinnhold

Legg bort personhets og se kampen!

Artikkelen er over 7 år gammel

Generelt må supportere slutte å sette spillere på en hylle og mene de er svake uansett hvordan de presterer. Fotballsupporteren må se hver kamp med nye øyne og bedømme spilleren deretter.

Jeg tenker på Robert Stene som har måttet tåle mye hets. Ja, jeg er enig i at Stene hadde en middelmådig sesong i fjor, hans dårligste på mange år. Men til tross for det så scoret han 12 mål som er det nest høyeste i en FFK-sesong de siste ti årene. Robert ser bedre trent ut enn noensinne og får han tilbake selvtilliten så kan han meget vel være den spiss Håkon Wibe-Lund har søkt etter. Sist kamp viste i hvert fall mye positivt og jeg unner Stene suksess av hele mitt hjerte. Stene var banens beste mot Hødd og den som mener noe annet så ikke samme kamp som meg!

FFK er bunnsolide nå. Første 75 minutter mot Hødd var nærmest feilfrie og defensivt viste de enda en gang at de er best i divisjonen sammen med Tromsø. På tre kamper har motstanderen nesten ikke kommet til en eneste målsjanse i åpent spill. Lag vinner kamper på offensiven, men serien på defensiven. Derfor ser jeg med stor optimisme på fremtiden.

Christian Berg er lagets viktigste spiller, det så vi tydelig på mandag. Ikke for at Christian var fantastisk individuelt, men laget fremstår mer samlet med han på banen og det høye presset fungerer betydelig bedre da.

Bjørnar Holmvik var glimrende som venstre indreløper i første omgang i går, alltid tilgjengelig og hans venstrefot er fin. Når han kom inn sentralt så falt prestasjonen. Bjørnar hadde ikke oversikt nok med ball og FFK fikk aldri fart på sitt angrepsspill med han i den posisjonen. Det ble altfor mye spill på tvers og lite fremdrift.

Jeg var skeptisk til Dag Alexander Olsen, men han har overbevist meg i starten av sesongen. Han virket trygg med ball og er meget lojal i det defensive arbeidet. Men det finnes et gir til tror jeg. Han bruker for mye touch med ballen og går for ofte ned i tempo når han har ballen.

Fra nå av vil jeg se at han utfordrer backen hver eneste gang han er én mot én og benytter farten sin. Da vil FFK bli mer direkte og få en ekstra dimensjon offensivt.

Julius Adaramola er en gåte for meg. Han varierer fra det geniale som når han spiller frem Nystrøm ved 2–0 målet, til det katastrofale som gjør at laget får flere brudd mot seg i ugunstige posisjoner. Wibe-Lund gjør et godt og modig valg ved å vrake Julius til fordel for Håvard Åsheim. Enkelt kan vi som har sett fra siden at Julius vært en skygge av seg selv. Men i praksis er det ikke alltid like enkelt å vrake sin kanskje potensielt beste spiller for en unggutt. Bra, Håkon!

Kommende helg må FFK gjøre som mot Sandefjord i sist bortekamp. Bunnsolide defensivt, ta vare på overgangene og ellers levere «ræva» fotball. For på bortebane trenger FFK ikke noe annet enn tre poeng. Underholdningen skal hjemmelaget stå for.

Kommentarer til denne saken