– Er det så dårlig stilt der nede at dere må ringe en gammel middelmådighet som meg?, humrer Aalbu i det han fikk beskjed om å sette seg i bilen for å stille som gjest i Fotballmagasinets livepodkast førstkommende onsdag.

Aalbu, som har tjenestegjort i FFK i to perioder, fikk totalt 42 obligatoriske kamper for FFK. Han legger ikke skjul på at han gleder seg til en ny tur til Stadion.

– Dette blir gøy, helt klart. I min høyst middelmådige karrière var det FFK og Fredrikstad jeg fikk et helt spesielt forhold til. Jeg har fortsatt god kontakt med mange i klubben i dag, og ikke minst kjenner jeg fortsatt flere av spillerne, sier han som i dag er kommersiell leder i Stabæk.

– Litt kaos

Han lover flere historier under showet på Stadion på onsdag.

– For å si det sånn; jeg har mange historier fra tiden min i klubben. Det var jo litt kaos til tider, men sett i ettertid var det en tid jeg på ingen måte ville vært foruten, sier han.

Aalbu bestemte seg for å legge skoene på hylla etter 2018-sesongen. Derfra gikk jobben videre til jobben som markedssjef og senere daglig leder i det som etter hvert har blitt Fotballmagasinets vennskapsklubb, Ull/Kisa.

I fjor sommer gikk turen videre til Stabæk.

– Jeg er født og oppvokst i Bærum, så det var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg da tilbudet kom, sier han.

Både Andreas Aalbu og Joacim Jonsson gjester Fotballmagasinets livepodkast på Fredrikstad Stadion førstkommende onsdag. Vi sender direkte fra 18:45.

Fra Puerto Banus til Stadion

– Du var vel en periode også aktuell for en tredje periode i Fredrikstad?

– Ja, jeg var i kontakt med klubben i forbindelse med en jobb i administrasjonen, men der og da passet det litt dårlig med tanke på at jeg følte jeg hadde noe ugjort i Ull/Kisa. Men FFK vil alltid være en viktig klubb for meg, sier han.

Da FB snakket med Aalbu før helgen, satt han på Gardermoen klar til å ta med Stabæk-sponsorer til en langhelg i Marbella. Onsdag tar han altså turen til Stadion.

– Selv om jeg mistenker at dere er langt nede på lista over potensielle gjester til denne podkasten, så er jeg ikke større på det enn at jeg selvfølgelig stiller. Vi må jo prøve å få til en hyggelig kveld, og jeg håper å se mange kjente fjes i salen, sier han.

– Men først blir det Puerto Banus og Marbella?

– Ja, Stabæk har jo fått inn en god slump med penger nå som vi har solgt Gift Orban til Gent. Så da sender de meg til Marbella, ler Aalbu.

En som kjenner Fotballmagasinet-panelet godt fra før, er Joacim Jonsson. Svensken var tidligere en del av panelet, men forsvant da han fikk jobben som sportssjef i Vålerenga.

Siden den gang har vi i grasrota ikke sett snurten av ham.

Men jaggu hopper han ikke ned fra sin høye sportssjef-hest for å gjøre comeback i podkasten for en kveld, noe panelet setter umåtelig pris på. Jonsson lover som vanlig å stille med friske meninger.

– Håper dere forbereder dere litt

Det er FFK som står for arrangementet på Fredrikstad Stadion onsdag 15. februar, mens herrene i Fotballmagasinet er invitert til å spille inn en livepodkast i de nye administrasjonslokalene til klubben.

Kommersiell leder i klubben, Espen Østerhaug, lover en hyggelig kveld der supportere og klubben kan møtes.

– Dette gleder vi oss til. Forhåpentligvis klarer dere i podkasten å levere et bra show. Det hadde jo vært fint om dere bruker dagene før til å forberede dere litt, i motsetning til vanlig, ler han.

Arrangementet er gratis for sesongkortinnehavere, mens det koster 100 kroner for alle andre.

– Målet er å få til en kveld der supporterne kan kose seg med oss i FFK. Jeg bare håper at dere i Fotballmagasinet er attraktive nok til at vi få fylt sjappa. Billetter kan skaffes gjennom FFKs hjemmesider, sier han.

Podkasten blir for øvrig også streamet på f-b.no.