Jimmy gråt over Bowies død

TRIST DAG: Jimmy Olsen måtte felle en tåre da han fikk høre at David Bowie hadde gått bort. – Han var i mine øyne en av de virkelig store, sier Olsen.

TRIST DAG: Jimmy Olsen måtte felle en tåre da han fikk høre at David Bowie hadde gått bort. – Han var i mine øyne en av de virkelig store, sier Olsen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jimmy Olsen innrømmet det kom en liten tåre da han fikk høre at David Bowie hadde gått bort. – Jeg ante ikke at han var såpass syk, sier Olsen.

DEL

Bowie sto sentralt i Olsens oppvekst, og i tiden rundt 1970 var det tre navn for Jimmy Olsen: David Bowie, Bob Dylan og Marc Bolan.

Sterkt forhold

– Jeg har alltid hatt et sterkt forhold til Bowie, for han satte såpass sterkt preg på min ungdomstid. Han var en av de første store heltene fra oppveksten. Jeg vil mene at han som artist hadde alt. Selv den siste skiva som ble sluppet sist fredag er knallsterk, mener Olsen.

Bowie kunne feiret 50 år som plateartist neste år.

Han har nærmere 30 plateutgivelser bak seg, og hele verden hyllet ham på sosiale medier mandag.

Kjente artister mener at den ene veggen nå er borte, for Bowie nøt respekt for sine låter og sine innfall og nye veier.

Stille om kreften

Få hadde hørt om hans alvorlige kreftsykdom som tok livet av ham etter 18 måneder.

– Jeg hadde ikke hørt noe om sykdom noe sted, og den siste uken har vært en dårlig periode, med Lemmy først, og nå Bowie. Det siste dødsfallet var så vanvittig trist, mener Olsen.

Les også: Månefestivalen hedret med plankebærerprisen

Så Bowie i 2004

Månefestivalens far var på Bowie under Norwegian Wood i 2004; hans siste opptreden i Norge.

– Jeg har bare et lite ønske nå. Skulle NRK eller en annen tv-kanal gi oss et minneprogram, da håper jeg de gir oss konserten da hans 50-årsdag ble feiret med gjester i 1997. Det er en ultimat konsertopplevelse, hevder Bowiekjenneren med komplett platesamling hjemme.

Artikkeltags