– Vet ikke hvem Isabell er, men hun er sikkert god

ISABELLS ARVTAGERE: Maya Syversen, Marte Hansen, Cornelia Jensen, Anna Dahlqvist, Hannah Andersen, Pernille Olsen, Julie Jørgensen, Stina Johannessen, Johanne Karlsen, Nora Risberg. FOTO: JOHNNY LEO JOHANSEN

ISABELLS ARVTAGERE: Maya Syversen, Marte Hansen, Cornelia Jensen, Anna Dahlqvist, Hannah Andersen, Pernille Olsen, Julie Jørgensen, Stina Johannessen, Johanne Karlsen, Nora Risberg. FOTO: JOHNNY LEO JOHANSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På Begby scoret landslagsstjernen Isabell Herlovsen (26) sine første mål. Nå er det disse jentene som slipper jubelen løs.

DEL

Isabell Herlovsen fikk en flying start på VM-sluttspillet i Canada. Hun scoret de to første målene i 4–0 triumfen over Thailand.

Over 500 000 seere fulgte oppgjøret på NRK, og torsdag vil mange igjen benke seg for å følge de norske yndlingene mot en av favorittene Tyskland.

Som datter av tidligere Tyskland-proff Kai-Erik Herlovsen var det helt naturlig at det ble fotball på Isabell. Hun viste tidlig et stort potensial, og fikk i ung alder måle kreftene med guttene. Som 13-åring nøyde hun seg ikke med de ukentlige øktene med guttene og jentene, men la også inn fem egenøkter. Sånn blir det til slutt VM-spill av.

Fellesskap i høysetet

Tirsdag kveld varmer en iherdig gjeng med Begby-jenter opp på samme plass som Isabell kjørte lekestue med motstanderne som liten. På motsatt banehalvdel venter Ise, som på grunn av mangelfull tropp må spille 5'er-fotball.

Trener Patrik Dahlkvist mønstrer et lag bestående av jenter fra 10 til 13 år, ettersom det ikke er nok spillere å ta av i hver årsklasse.

– Vi har lagt vekt på at de skal ha det morsomt, samtidig som det er viktig at de er i fysisk aktivitet. Fellesskapet blir satt i høysetet. Målsettingen er å få med flest mulig, og det så lenge som mulig, sier svensken som deler på treneransvaret med Pål Syversen.

Tosifret hver vei

Begby-jentene har levert varierte resultater denne våren, noe trener Dahlkvist gir et bilde av gjennom fakta.

– Vi har vunnet med tosifret og tapt med tosifret. Men vi ser en fremgang for hver gang. Det viktigste er at spillerne har det gøy, men gledelig er det at de også har en progresjon i spillet sitt, slår han fast.

Kunstgress som gjelder

Fra tiden da Isabell herjet på Begby, er naturgresset byttet ut med kunstgress, Men det ser ikke ut til å plage Julie Jørgensen (13) nevneverdig. Hun scorer først 1–0 til jubel fra et godt oppmøte med alt fra foreldre, besteforeldre til søsken som omkranser banen. Senere smeller hun inn 2-0, 3–0 og 4-0, før treneren gjør utskiftninger på startoppstil- lingen.

– Spillerne får prøvd seg på alle plasser på banen i løpet av matchen. Det er viktig å rullere, understreker Dahlkvist.

Den yngste puttet to

Banens yngste jente, Pernille Sofie Olsen (10) tar etter Julies målshow over nettsusen ved å sette inn 5–0 og 6–0 før pause. Barnebarnet til den tidligere FFK-vingen Kai Roger Olsen (62) er såpass ivrig at hun i kampens hete også tar seg tid til å slå av en prat med familiemedlemmene som følger hvert spark fra sidelinjen.

Jevnere kamp

Etter at Ise får styrket laget med en ekstra spiller blir det jevnere. Deres keeper øker også redningsprosenten, noe som gjør at det til slutt bare ender med 8–0 etter at Johanne Thilesen Karlsen og naturligvis Jørgensen scorer de siste.

Kjenner ikke til Isabell

I Canada gjør Isabell Herlovsen seg klar for en ny fight mot en av forhåndsfavorittene Tyskland torsdag kveld (22.00). Så er det betimelig spørsmålet til dagens håpefulle Begby-jenter. Har Isabell vært en inspirasjon for dem?

– Jeg vet hvem Isabell er, men hun er sikkert god, sier femmålsscorer Jørgensen.

– Jeg vet ikke helt jeg heller. Men det gjør vel ikke så mye. Det viktigste er at det er gøy å spille fotball, og det synes vel hun også? spør Pernille Sofie Olsen. Trener Dahlqvist synes det er bra at Begby har fostret en stjerne, og er innforstått med at de må ha flere økter på sikt om nye skal komme til.

– I motsetning til guttene som spiller fotball, er det nok ikke så mye fotballprat på skolen mellom jentene. Men når de er på trening og kamp, så er de absolutt tilstedeværende.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags