FBK-Jenny om uttaket: - Jeg er litt sjokkert!

REDNINGSKVINNE: Jenny Sandgren drømmer om å spille med det svenske flagget på brystet. Denne helgen skal hun derimolt stoppe Molde. Foto: Kent Inge  Olsen

REDNINGSKVINNE: Jenny Sandgren drømmer om å spille med det svenske flagget på brystet. Denne helgen skal hun derimolt stoppe Molde. Foto: Kent Inge Olsen

Artikkelen er over 1 år gammel

FBKs Jenny Sandgrens (23) målvaktsspill fikk til slutt opp øynene hos den svenske landslagstreneren Henrik Signell. - Jeg er glad og litt sjokkert, sier hun

DEL

Endelig har keeper-Jenny kommet under radaren til den svenske sjefen. I slutten av mars får hun sjanse til å vise seg frem for det svenske ligalandslaget under en treningsleir som er i forbindelse med A-landslagets EM-kvalifiseringskamp mot Serbia i Skövde.

- Jeg visste ikke om uttaket, men fikk beskjed av min pappa, forteller Jenny oppstemt. Hun medgir at det er en pikedrøm som nå går i oppfyllelse.

- Nå skjer det endelig, men jeg må innrømme at jeg nok vil få litt prestasjonsangst, sier hun til Fredriksstad Blad.

De rette egenskapene

Ifølge landslagstrener Henrik Signell er spilerne som nå er tatt ut de mest interessante for øyeblikket.

- De har egenskapene som vi vil ha. Samlingene med ligalandslaget er for å forberede dem til å kunne ta steget opp på A-landslaget på en enklere måte, sier Henrik Signell til det svenske håndballforbundet hjemmeside. Jenny og de andre som aspirerer skal blant annet spille en internkamp mot A-landslaget den 23. mars.

Det var ifjor høst at FBK-trener Christer Karlsson gjennom Fredriksstad Blad lanserte Jenny Sandgrens landslagskandidatur.

- Jeg aksepterer at forbundsledelsen muligens ikke hadde så god oversikt over norsk 1. divisjon i fjor. Men nå spiller Jenny i den øverste divisjonen og den holder et høyere nivå enn den svenske serien, uttalte Karlsson den gang.

Skrev ny kontrakt

Overfor Fredriksstad Blad la landslagssjef Henrik Signell uttrykk for at han har full oversikt over Sandgrens utvikling i Norge. Samtidig ønsket han ikke å gi noen lovnader til Fredrikstads keeperyndling.

– Jeg har bra «koll» på Jenny og vet at hun har løftet seg siden hun dro til Norge. Selv om hun spilte en veldig god kamp mot Larvik sist, så må hun holde dette nivået over tid, sa han etter at Sandgren hadde stopper de regjerende mesterne i serieåpningen. For to uker siden valgte Jenny å skrive ny kontrakt med FBK

Møter Molde søndag

Søndag spiller FBK en vanskelig bortekamp mot Molde. Jenny medgir at den betyr noe ekstra.

- Ifjor feiret de opprykk, mens vi måtte stå og se på. Nå er vi begge i eliteserien, så det hadde vært jævlig deilig å slå dem, sier Jenny kampklar. Det er klart at Martine Moen ikke kan spille mer denne sesongen grunnet at hun er gravid.

- Vi andre jentene er veldig glade på Martines vegne. Siden oppkjøringen i sommer har vi mistet sju spillere, men vi som er igjen får prøve å prestere, avslutter kapteinen.

PS: Det svenske ligalandslaget består hovedsaklig av unge spillere fra den svenske eliteserien, samt spillere på toppnivå i Norge og Danmark. Cassandra Tollbrin fra Larvik er den andre uttatte spilleren fra den norske eliteserien. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags