FBK-treneren: – Landslaget neste for Jenny!

ET SVENSKT HOPP: FBK-keeper Jenny Sandgren blir av sin trener Christer Karlsson lansert som ny landslagsmålvakt i Sverige. Foto: Geir A. Carlsson

ET SVENSKT HOPP: FBK-keeper Jenny Sandgren blir av sin trener Christer Karlsson lansert som ny landslagsmålvakt i Sverige. Foto: Geir A. Carlsson

FBK-trener Christer Karlsson (55) mener den svenske ledelsen har for dårlig oversikt over norsk topphåndball når keeper Jenny Sandgren (23) ennå ikke har blitt vurdert på landslaget.

DEL

Søndag sto Sandgren frem som en matchvinner i goalen da FBK sensasjonelt returnerte fra Larvik med full pott i serieåpningen. Den svenske målvakten stoppet blant annet fem straffekast, men leverte også en rekke matchvinnende redninger i 28–25 triumfen.

Etter kampslutt ble den nyvalgte FBK-kapteinen hyllet, og ble fortjent kåret til banens beste spiller.

Høyere nivå

Christer Karlsson mener det er på tide at Sandgren får vise seg frem på det svenske landslaget.

– Ikke minst bør hun få sjansen på rekrutteringslandslaget. Jeg aksepterer at forbundsledelsen muligens ikke hadde så god oversikt over norsk 1. divisjon i fjor. Men nå spiller Jenny i den øverste divisjonen og den holder et høyere nivå enn den svenske serien, påstår FBK-treneren.

Derfor er hun glemt

Karlsson har en formening om hvorfor Jenny Sandgren har havnet utenfor den svenske radaren.

– Før jenny gikk til norsk håndball sto hun i mål for Spårvägen i eliteserien. Hun hadde en tøff tid. Laget kun tok én seier på 22 seriekamper, noe som endte med nedrykk. Det er trist om det er årsaken til at hun er glemt, sier Karlsson og kommer med en innrømmelse.

– Da vi under oppkjøringen spilte treningskamp mot Sävehov, så hadde jeg et innspill om Jenny til den svenske landslagstreneren Henrik Signell. Muligens kan det nok skje at de snart tar turen over grensen for å se henne i aksjon.

En sterk psyke

– Mener du Jenny allerede er moden for landslaget?

– Historien viser at de i Sverige har lette bevisst etter større keepertyper enn Jenny. Men for meg betyr ikke størrelsen noen ting, så lenge en keeper redder det som måtte komme av skudd. Det er få keepere som er så plasseringssikre som Jenny og ikke minst har en så sterk psyke som henne, skryter FBK-Karlsson.

Han mener også lagets strekspiller Louise Karlsson (22) på sikt aspirerer til en plass på landslaget.

Har en drøm

Jenny Sandgren hevder på sin side at hun ikke har brukt mye energi på en eventuell landslagskarrière.

– Det er ikke noe jeg tenker på til daglig, men det er hyggelig hvis «CK» (Christer Karlsson) har den formeningen. Naturligvis er det en drøm å spille på landslaget, men nå er det spill for FBK som opptar meg mest om dagen, innrømmer hun.

Keeper-Jenny stortrives i Gamlebyen hvor hun er innlosjert – kun en kort spasertur fra Kongstenhallen som er blitt hennes tumleplass. Hun jobber også sporadisk i en barnehage, men innrømmer at hun ikke er typen hvor det trenger å skje noe hele tiden.

– Etter morgentreningen med FBK, så hviler jeg litt før jeg spiser frokost. Livet bør ikke være så stressende, konstaterer 23-åringen som derimot regner med at hun kan få det hektisk mellom stengene denne sesongene.

En fin åpning

– Vi fikk en veldig fin åpning med seier over Larvik, men allerede på hjemturen begynte vi å snakke om at vi måtte «ladda om». Allerede på onsdag møter vi Sarpsborg i cupen. De vil gjøre alt for å slå oss ut, men den gleden skal vi ikke gi dem, sier Sandgren som nå håper på økt interesse rundt byens eliteserielag på kvinnesiden.

– Vi må være flinkere til å utnytte den situasjonen vi nå er i. Jeg må innrømme at det var litt frustrerende forrige sesong. Selv om vi gikk fra seier til seier, så var det FFKs dårlige resultater som fikk de største overskriftene.

Alltid på plass

Det er kjent blant håndballfolket i byen at Jennys foreldre Helen og Tomas følger opp sin datter som ivrige tilskuere. Begge var på plass under serieåpningen i Larvik.

– Det første pappa gjør når terminlisten kommer er å booke inn turer rundt i Norge. Det er hyggelig at de er på plass, sier Jenny til Fredriksstad Blad.

Artikkeltags