Jeg vil bli ordfører i en heltidskommune, åtte år uten handling er nok

– Heltidskultur gir gode helsetjenester som ivaretar både den ansatte og brukerne, mener Bente Pedersen, ordførerkandidat Råde Ap.

– Heltidskultur gir gode helsetjenester som ivaretar både den ansatte og brukerne, mener Bente Pedersen, ordførerkandidat Råde Ap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Med Arbeiderpartiet på ordførerkontoret, skal vi gå fra å være en deltidskommune til en heltidskommune. Vi vil få en slutt på brøktyranniet som herjer i Helse-Norge.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle bør ha mulighet til å jobbe heltid. Altfor mange i Norge jobber deltid og får ikke faste jobber. Råde er situasjonen den at det er ansatte i kommunen som er ansatt i så lite som 7,04 prosent stilling og flere enn 40 stillinger under 20 prosent.

Dagens posisjon har gått ut med mange fine ord om denne situasjonen, men samtidig har de hatt åtte år til rådighet for og få en endring på det. Nå er det nok, nå er det på tide med et skifte.

For Arbeiderpartiet er flere hele, faste stillinger viktig. Med Arbeiderpartiet på ordførerkontoret, skal vi gå fra å være en deltidskommune til en heltidskommune. Det er bra for de ansatte, som får forutsigbarhet og stabilitet i sine arbeidsliv, og det er bra for dem som skal motta tjenestene, som får trygge og gode fagfolk som de kjenner.

Sykepleierforbundet har over 560 000 medlemmer i ryggen, noen av disse også her i Råde. Nok er nok. De er lei av de politiske løftene, og krever og få en slutt på det brøk-tyranniet som herjer i Helse-Norge. Dette kravet ønsker vi i Råde Arbeiderparti og starte prosessen med å få en slutt på.

Det er en kjent sak at de som er deltidsarbeidere mister en del av oversikten på eget arbeidssted, de bruker tid på å oppdatere seg når de kommer på jobb etter noen dager borte. Dette er tid de kunne brukt på det arbeidet de har kompetanse til å gjøre.

Vi i Råde kommune trenger å bygge en heltidskultur. Med Arbeiderpartiet på ordførerkontoret, skal vi gå fra å være en deltidskommune til en heltidskommune. Deltidsstillinger gir liten forutsigbarhet for den enkelte, mange legger seg om kvelden med telefonene ved siden av sengen for å kunne svare først om noen ringer om natten eller tidlig neste morgen med spørsmål om de kan komme og ta en ekstravakt. Mange av disse ekstravaktene er i helgene, dette går utover tiden de ellers ville hatt med familien. Dette er jakten på de populære timene, de timene som trengs for at familieøkonomien skal kunne gå rundt, denne jakten som er en stor belastning både for den ansatte og avdelingslederne som ikke har nok timer til alle som så gjerne skulle hatt noen ekstravakter.

Heltidskultur gir gode helsetjenester som ivaretar både den ansatte og brukerne. Brukerne får færre å forholde seg til, deres dager blir mer forutsigbare, dette skaper trygghet både for de og deres pårørende. Dersom tjenestene baserer seg på heltidskulturen vil den ansatte ha en forutsigbar arbeidstid og en forutsigbar inntekt, man vet hvilke dager man er på arbeid og hvilke dager man har fri. Dette gir gode rom for at hverdagen og fridager kan planlegges. En forutsigbar inntekt er nøkkelen i dagens Norge til og kunne få seg et lån i banken og kanskje et sted og bo.

Sykepleiere, hjelpepleiere, helsefagarbeidere og andre i omsorgsyrker roper høyt om mangel på ledige hender på både dagvakter, kveldsvakter og nattevakter.

Kommunens gevinst ved en heltidskultur er blant annet å være en attraktiv arbeidsgiver, forme et godt arbeidsmiljø, kvalitetssikre tjenestene og utvikle gode fagmiljøer.

For at vi
i Råde kommune skal lykkes med dette arbeidet er vi avhengige av gode forhold mellom de ansatte, fagforeningene, lederne og politikerne. Alle parter må være forberedt på og både ta og gi.

Vi i Råde Arbeiderparti vil at alle nye stillinger som lyses ut skal være faste heltidsstillinger. Dette ønsker vi i Råde Arbeiderparti å prioritere. Ja noen stiller spørsmålet om hvor vi skal hente pengene fra, det handler mye om prioriteringer, det vil gi reduksjoner i vikarbruk og innleid arbeidskraft fra private aktører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken