Jeg synes julen er noe tull! Og at den ikke har noe med den kristne konteksten å gjøre, skjønner godt at Jehovas vitner og andre kristne trossamfunn ikke feirer.

Selve navnet jul stammer fra norrønt jólablót, eller jól (ord fra proto-germansk jehwlą/feiring) fra den hedenske offerfeiringen av midtvinterdagen i Norden, som var lagt til 12. januar.

Ordet jul forekommer også i andre germanske språk.

Mange i de «blå» partiene og fascistiske partier feirer jul, og det får meg til å le. Juleevangeliet handler faktisk om flyktninger med et lite barn som er på flukt fra noen som vil drepe dem. Og mange med disse rasistiske og fascistiske tankesettet elsker jul og feirer. Og er så imot flyktninger og asylsøkere. Snakk om dobbeltmoral!

Det er fråtsing, samfunnet skal liksom «hjelpe» de svake i samfunnet i julehøytiden, men ellers kan det jo bare stå til! Lurer på hvor mange foreldre som gir gaver til barn og ungdommene sine på kreditt, slik at de ikke skal bli ledd av og mobbet når de kommer tilbake igjen i alle sine klasserom etter nytt år, når alle spør om: «Hva fikk du til jul?»

Hvorfor ikke ta vare på hverandre hele året? Vise respekt, neste kjærlighet, gi hverandre små gaver, besøke hverandre, hjelpe familie og venner. La noen gå før oss i køen på Coop hvis vi ser de har mye mindre enn oss i handlekurven. Eller hun stressede alenemoren inne på Coop, som må gjøre en stressende handel, etter en lang arbeidsdag og må hente barn i barnehagen eller SFO.

Hjelpe hun gamle damen med rullatoren ut av bussen, si hei til fremmede på gaten hvis de ser lei seg ut, gi en femmer til den rumenske tiggeren uten for McDonald's, selv om vi vet at ikke tiggeren får pengene sine.

Nå skal vi putte i oss ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, kaker, dessert og tilbehør. Drikke pils, akevitt, prosecco, julebrus og ta på oss den nyeste dressen fra Høyer til 10.000 kroner og kjolen til 8.000. Bleke tennene og sprøyte inn litt Botox i kinnene og leppene så det perfekte julebildet blir tatt. Men etter gjestene går, er mannen full. Barna ligger redde på soverommet og hører pappa slår mamma. Godt man har mye penger, det dyre Chanel-pudderet dekker fint blåmerker.

Men hva med de som akkurat har fått den dyre strømregningen, og må snu hver eneste krone og hente mat hos Frelsesarmeen eller Kirkens Bymisjon som nylig har gått ut på dato? Får å gi barna sine en fredfull jul?

Vi må lære å ta vare på hverandre! La omsorgen, nestekjærlighet og hjelpsomheten vare hele året og ikke bare i julehøytiden!