Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg føler meg litt klokere etter å ha lest denne boken

Sommerferie er for meg lesetid, og dette året har jeg nok en gang tilbragt late timer med nesa i en bok.

Innsendt

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Jeg har på den måten utvidet perspektivet mitt på verden. Det fine med gode bøker er nettopp dette. De gir oss innsikt i hvordan det er å leve i en annen tid, på et annet sted eller begge deler.

Eksempler på slike bøker er Lydia Sandgrens «Samlede verker», Elisabeth Strouts «Olvie igjen», Elin Anne Labbas» Herrene sendte oss hit» og Lars Myttings «Hekneveven».

Det er likevel boken «Lyden av ting som faller» av den colombianske forfatteren Juan Gabriel Vásquez som har satt dypest spor. Handlingen er lagt til Colombias hovedstad Bogota og gir et godt innblikk i hvordan den colombianske befolkningen har lidd under kartellenes terrorvelde.

Den kan godt leses av de som har latt seg fascinere av tv-serien Narcos og biografiene om Pablo Escobar. Miljøet er det samme men vinklingen er annerledes. Vi får vite hvordan det gikk med de eksotiske dyrene fra Escobars enorme fornøyelsespark, vi lærer om løgnene som enkeltmennesker ser seg nødt til å fortelle og om hvordan fattigdom gjør at man tar skjebnesvangre valg.

Jeg føler meg litt klokere etter å ha lest denne boken.

Sjekk ut tidligere bibliotektips:

Les også

Bibliotektipset: Lysende fortelling

Les også

Fra landsby til supermakt – det gamle Romas historie

Les også

Bibliotektipset: Når gamle gubber møtes i en begravelse etter mange år

Les også

Bibliotektipset: Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin

Les også

«Pustens lov» – en dystopisk roman for ungdom

Kommentarer til denne saken