28. oktober skrev Bjørn Olaf Skauen et debattinnlegg i Fredriksstad Blad om barn som vokser opp i familier der det ikke er en mor og en far. Han er spesielt bekymret for hva slags utdanning hans barnebarn skal få, når de vokser opp i et samfunn der dette er mer akseptert.

Jeg kunne ikke vært mer uenig. Kjønns- og seksualitetsmangfold er en del av livet, og det er også viktig at barn blir introdusert for.

Å ha en mor og en far er ikke avgjørende for et barns utvikling, å ha trygge voksenpersoner er derimot det. Det gjelder uansett om det er to mødre, to fedre, en far og en mor, to fedre og en mor eller hvilken som helst annen kombinasjon. Noe som imidlertid er viktig for barns utvikling er å bli akseptert for den de er. Nettopp derfor er det viktig at vi lærer barn at det er greit å være annerledes, og at de har lov til å være seg selv.

Om barna ikke er skeive, så tar de likevel ikke skade av å lære om skeives erfaringer. Og om de er det, så er det viktig at de har språket til å kunne uttrykke seg.

Du skriver om barn som sliter med egen kjønnsidentitet at «De må ikke møtes med avvisning, men med forståelse og hjelp.». Imidlertid er det holdninger som dine som bidrar til avvisning.

Jeg skjønner ikke hvorfor du er redd for at barna dine skal vokse opp i en barnehage og skole som har fokus på dette. Om de ikke er skeive, så tar de likevel ikke skade av å lære om skeives erfaringer, og om de er det, så er det viktig at de har språket til å kunne uttrykke seg. Og det er ikke sånn at de blir forvirret rundt egen seksualitet eller kjønnsidentitet ved å lære om det. Jeg er oppvokst med en veldig heteronormativ skole, og i en familie med en mamma og pappa, men det har likevel ikke gjort meg heterofil.

Jeg ønsker meg et samfunn med mer åpenhet, og der det er rom for å elske den man elsker, og være den man er.