Den storvokste midtstopperen på 193 centimeter har trent med FFK den siste uken. Han viste seg tidlig frem som en steinhard spiller og har markert seg på trening med susende taklinger. Flere spillere omtalte ham som «bonebreaker» og mange har kalt ham "den finske Raio Piiroja".

Nå har FFK altså kommet til enighet om en kontrakt på to år.

– Vi har savnet en type spiller som dette i stallen, sier FFK-trener Andrea Loberto, som bekrefter at klubben har skrevet kontrakt med finnen ut 2018.

Han er godt fornøyd med å ha finnen med på laget.

– Han har en spisskompetanse vi har savnet, meget duellsterk, robust type, og han komplementerer stallen vår, sier Loberto.

Lahdenmäki står bokført med 25 kamper for RoPS i den finske ligaen i fjor, og scoret to mål. "Jeg har spilt mange år i Finland, nå føler jeg det er riktig å ta et steg ut for å utvikle meg", sa Jarkko til FB denne uken. Nå har det altså blitt kontrakt.

– Vi har vært tydelige på at vi ønsker å forsterke sentrallinjen, og forsvaret. Jarkko tilfører oss noe nytt der, sier Loberto videre.

FFK møter Ull-Kisa lørdag. Det er ventet at Andrea Loberto kjører 3-5-2-formasjon. På trening denne uken ble det drillet en forsvarstreer med helt nye spillere i FFK-sammenheng: Edvard Skagestad, Mislav Leko og Jarkko Lahdenmäki.

FFK har nå 22 mann i stallen. Loberto har tidligere sagt at han ønsker også en midtbanespiller før stallen er komplett, og at denne spilleren bør være på plass før FFK reiser til La Manga. Det gjør de onsdag.

PS: f-b.no sender kampen lørdag direkte. Kampstart er klokken 15.00.

FFK-stallen 2017

Keepere:

Jon Masalin
Håvar G. Jenssen
Forsvar:

Martin Thømt Jensen
Magne Simonsen
Edvard Skagestad
Mats A. Kaland
Mislav Leko
Jarkko Lahdenmäki
Kevin Wright
Shola Akinyemi

Midtbane:

Håvard Åsheim
Filip Johansen Westgaard
Patrik Karoliussen
Joona Veteli
Kristian Brix
Anas Farah
Ludvig Begby
Rino Falk Larsen
Dinko Trebotić

Angrep:

Moustapha N'Diaye
Ulrik Flo
Sanel Kapidzic
Andreas Ålbu