I fjor leverte Janne Kjellberg Johansen varene. Hun var beste kvinne i nyttårsløpet, mens på 2001-laget til Kråkerøy, som hun er fotballtrener for, var det ingen som maktet å komme før henne i mål.

Frykter å bli slått

I år har de derimot ekstra motivasjon, i form av et veddemål, og Kjellberg Johansen er redd det er hun som får svi.

– Det er kun snakk om en flaske cola til de som slår meg. Den beste i fjor var kun noen sekunder bak meg, han kommer til å knuse meg i år, så er det nok en fem-seks andre som også kan snike seg forbi, smiler hun før årets løp.

Familiekamp

På spørsmål om det er guttene som har kommet i bedre form eller om det er hun som er svakere enn i fjor, er Kjellberg Johansen usikker.

– Det er kanskje en liten kombinasjon. At jeg kom som beste kvinne i fjor hadde også litt med at det ikke var så mange gode kvinner med. Jeg tenker ikke så mye over den konkurransen i år.

Noe hun derimot tenker mer på er kampen som venter mot sønnen, som også spiller fotball-laget hun trener i Kråkerøy.

– Det blir veldig spennende å se hvem som blir best av oss to. Jeg tror vi er veldig jevne, så jeg tipper det blir lite som skiller, smiler hun.

Klart for en flott ramme

Det er Fredrikstad Skiklubb som står som teknisk arrangør for løpet. Løpsleder Peder Stenseth fra skiklubben gleder seg ekstra over at gravingen i sentrum av Fredrikstad er ferdig, og dermed åpner for en bedre trasé.

– Endelig er det ingen graving i traseen, så har vi også et nytt og åpent stortorv. Det gir muligheter for en flott ramme, både for løpere og tilskuere, forteller Pedersen.

Nyttårsløpet går av stabelen 31. desember klokken 14:30, og er ferdig til 15:00. For dem som ønsker å delta er det bare å møte opp på torvet, og melde seg på før løpet starter, det er ingen forhåndspåmelding. Mens Kjellberg Johansen var beste kvinne i 2013 var det Vetle Aasland som kom først i mål av samtlige deltagere. Han ble dog aldri stående som offisiell vinner siden han glemte å ta på seg startnummer.