Golf-fantastene har en drømmepåske. Onsdag åpnet Gamle Fredrikstad Golfklubb sin bane på Kongsten. Torsdag fulgte Hvaler, Huseby & Hankø og Onsøy opp. Når Fredriksstad Blad titter innom golfbox – siden spillerne booker seg tid på – viser det en enorm aktivitet hos samtlige klubber. Gamle Fredrikstad har omtrent hatt fulle flighter fra onsdag og til nå, det samme på Onsøy. På Huseby & Hankø og Hvaler var det kamp om plassene på fredag, mens det lørdag var en og annen ledig plass.

En av de ivrige er Jan Rafn. Han satt klar da bookingen åpnet tirsdag kveld.

– Jeg var inne litt før 18.00 og tittet, så var jeg innom et par minutter senere og da var det nesten fullt på samtlige dager gjennom hele påsken. Jeg måtte panikk-booke, ler Rafn som tror folk er utsultet på å komme seg ut.

– Greie forhold

Han er medlem på Gamle Fredrikstad golfklubb og har spilt her hver dag siden onsdag.

– Hvordan er forholdene?

– Det er greit til å være denne tiden av året. Det er ikke like bra som i fjor, men da var vinteren mye snillere. Da var jo greenene grønne i februar. Nei, det har vært veldig bra – alternativet ville vært å sitte hjemme, smiler 58-åringen.

Han innrømmer at det er flere enn ham som er noe «rustne» etter en lang vinterpause.

– Så tidlig på sesongen er det jo ikke alt som sitter. Den første runden på onsdag var ikke så bra, den andre på torsdag litt bedre. Fredag var det veldig bra, mens det på lørdag var helt greit, oppsummerer den ivrige golferen som også gjerne reiser utenlands for en runde golf eller to.

– Jeg tok en råsjanse for en stund siden og booket meg tur til Spania i sommer. Den har jeg nå skjøvet til høsten, så får vi håpe at det kanskje kan gå, smiler Jan som ellers kan sjekke golfmulighetene i Aalesund hvor sønnen Simen nå skal spille fotball.

– Vi får se om det ikke blir en runde eller to der oppe en gang også, smiler han.

Var skeptisk

Flere Fredriksstad Blad har snakket med skryter av både banenes stand, og spillernes overholdelse av «tometeren». Da klubbene tidligere denne uken fikk grønt lys av FHI til også å ta imot gjestespillere uttrykte blant annet kommuneoverlegen i Fredrikstad stor skepsis.

– I utgangspunktet er det generelle rådet at alle holder seg meg mulig i ro med sin egen husstand, bare handler på butikken én gang i uken og så videre. Vi ønsker ikke at folk skal lete etter måter å være sammen på nå, samkommuneoverlege Anne Kristine Nitter til FB.

Rafn synes det hele har fungert bra.

– Det har vært bra flyt i flightene og langt mindre «kø-gåing» enn det mange kanskje fryktet, sier han.