Gå til sidens hovedinnhold

Jammen Frp! Vi har allerede et mobbeombud

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er mer enn nok å bruke penger på her i kommunen om vi ikke skal bruke penger på ting vi allerede har, skriver Silje Louise Waters, SV, i svar til Bianca Skoglie, Frp, som etterlyste mobbeombud i Fredrikstad kommune.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bianca Skoglie i Frp skriver i sitt leserinnlegg at det er synd at flertallet sier nei til et kommunalt mobbeombud. Det er riktig at vi stemte nei, men det skyldes at vi allerede har et mobbeombud i Viken med seks ansatte, hvorav én har Fredrikstad som eksklusivt arbeidsfelt. I tillegg er det problematisk om skoleeier (kommunen) skulle opptrådt i en ombudsrolle i en mobbesak og dermed komme i en potensiell interessekonflikt.

Det er mer enn nok å bruke penger på her i kommunen om vi ikke skal bruke penger på ting vi allerede har. Det blir som å kjøpe en ny telefon når du allerede har en telefon. Hvilket nummer skal folk forholde seg til da?

Vi i oppvekstutvalget har nylig behandlet en omfattende sak om kommunalt arbeid med skolemiljø. Vi har også vedtatt en digital varslingskanal for elever som opplever urettmessigheter som påvirker skolemiljøet negativt. Det satses bredt på å bedre alle elevers skolemiljø. Men et mobbeombud har vi allerede! Da trenger vi ikke ett til, Frp! Det er bare viktig at foreldre og elever vet at det eksisterer og er til for dem. Dette må kommunen sørge for at blir synliggjort.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.