Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen tar feil – jeg setter handling bak ordene

Artikkelen er over 1 år gammel

De rødgrønne har satt av øremerkede midler til ulovlighetsoppfølging, skriver Hvaler-ordfører Mona Vauger.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jon Jacobsen skriver i sin kommentar i Fredriksstad Blad 18. august at jeg opptrer populistisk og vil score billige poeng ved å følge opp saken der det males et stort hvitt «PRIVAT»-skilt rett på svaberget, og at jeg instruerer rådmannen til å iverksette tiltak. Samtidig får jeg også kritikk for å ikke sette ord ut i handling på saksbehandlerkapasitet.

For det første så tror jeg det er svært få, om ikke noen, politikere på Hvaler som er uenig i at dette er en ulovlighet. For det andre så tar Jacobsen feil i sin påstand om at jeg ikke setter handling bak ord for å øke saksbehandlerkapasiteten på ulovlighetsoppfølging. Jacobsen siterer Hvalers plan- og bygningssjef Charles Olsens uttalelser fra høsten 2019, der han sier at Hvaler har mange uløste saker stående og at det er behov for å øke saksbehandlerkapasiteten. Hvis Jacobsen hadde tatt seg tid til å lese vedtatt budsjett fra den nye Rødgrønne posisjonen på Hvaler, ville han sett at det er satt av øremerkede midler til å øke kapasiteten på ulovlighetsoppfølging.

Malingen på svaberget med store bokstaver som sier «PRIVAT» fremstår som selve symbolet på privatisering strandsonen. Eller som Jakobsen selv skriver» på en veldig grell måte». Dette underbygges ytterligere når man ser hvor mye oppmerksomhet saken har fått. Dette er selve symbolet på egoisme i strandsonen og det er nødvendig å legge handling bak ord og gi et kraftig signal.

Derfor opptrer ordføreren som en «skjærgårdssheriff som trekker raskere enn sin egen skygge» (ref. Jacobsen) for å markere på vegne av folk flest at vi ikke finner oss i at noen skal ta seg til rette på denne måten. Som en attraktiv kystkommune med kort vei til storesøsterbyen Fredrikstad og hovedstaden, er det viktig å ha stort fokus på å verne om arealene til fordel for at alle skal ha kunne ferdes fritt i vår skjærgård. Det er et stort gode som skal deles, ikke privatiseres.

Kommentarer til denne saken