Gå til sidens hovedinnhold

Jackon kjøper seg opp i Finland

Jackon-gruppen har overtatt 90 prosent av aksjene i et finsk selskap

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredrikstad-firmaet Jackon etablerer seg nå i Finland.

Onsdag overtok bedriften 90 prosent av aksjene i det finske selskapet Pohjoismainen Solumuovi Oy. Bedriften selger og produserer støpte emballasje- og industriprodukter, i hovedsak i det finske markedet.

– Vi har over lang tid vurdert etableringsmuligheter i det finske markedet for å styrke vår posisjon i emballasje og industrimarkedet i Norden. Vi er utrolig glad for å offentliggjøre kjøpet, forteller Stein Trygsland i en pressemelding, administrerende direktør i Jackon-gruppen.

Første i Finland

Oppkjøpet av den finske bedriften er Jackons første etablering i Finland.

Omsetningen i selskapet var i 2014 8,4 millioner euro, og fabrikken kan vise til gode resultater gjennom flere år.

Det finske selskapet ligger i Salo, i sørvestre Finland, og har 38 ansatte.

Den administrerende direktøren og produksjonssjefen beholder for øvrig ti prosent av aksjene etter oppkjøpet. Det mener ledelsen i Jackon er positivt.

750 ansatte

– Det er alltid både spennende og interessant å gå inn i et nytt land. Vi er også ekstra fornøyd med å ha med ledelsen i selskapet på eiersiden. Nå gleder vi oss til å videreutvikle den finske virksomheten sammen med ledelsen og de ansatte, uttrykker Stein Trygsland.

Etter oppkjøpet har nå Jackon-gruppen totalt 15 fabrikker og 750 ansatte i seks land i Europa, hvorav 12 i Norden, (Norge, Sverige, Danmark og Finland.)

Kommentarer til denne saken