Ja til samarbeid mellom LO og partiene på venstresiden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– De som kritiserer samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet skulle forøvrig prøve å gi fra seg alle de rettighetene og godene dette samarbeidet har avlet frem. Trine Elisabeth Skaug Martinsen, Østfold Handel og Kontor.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi i Østfold Handel og Kontor har fulgt de siste dagers debatt om samarbeidet mellom LO og de rødgrønne partiene – og Arbeiderpartiet spesielt. Tilsynelatende var det prosjektet Rødgrønt Fredrikstad og Hvaler 2019 som utløste debatten denne gangen, hvor LO har inngått et samarbeid med de fleste partiene på venstresiden frem mot høstens valg. Og selv om det er mange partier involvert her har debatten nok en gang kokt ned til å dreie seg om LO og Arbeiderpartiet.

Det burde ikke være så vanskelig å forstå at LO velger å samarbeide med partier som har likelydende interesser og ønsker som LO selv. Man må jo naturligvis sette inn støtet der man har størst mulighet for gjennomslag. Hadde høyresiden vært på samme bølgelengde som LO i spørsmål om arbeidstakernes rettigheter, hadde man selvsagt samarbeidet med dem.

Som forbund hører vi fra mange tillitsvalgte og arbeidsplasser. Og vi kan fastslå én ting: Det er en tiltagende brutalisering av arbeidslivet der ute. Verdier vi tidligere har hatt, som anstendighet, ærlighet og redelighet er i ferd med å forvitre. Det bekymrer selvsagt oss som et forbund for arbeidere. Siden vi ikke har sett store tegn til ønske om forbedring fra nåværende regjering, så er det slettes ikke underlig at vi søker samarbeid i motsatt fløy.

De som kritiserer samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet skulle forøvrig prøve å gi fra seg alle de rettighetene og godene dette samarbeidet har avlet frem. Da hadde de antagelig fått seg en overraskelse, for det hadde nemlig ikke vært mye igjen å glede seg over.

Bort med ferie, sykepenger og pensjon. Kast arbeidsmiljøloven av vinduet, glem alt om velferdspermisjoner og åttetimers arbeidsdag. Og dette er bare en liten del av det man måtte ha gitt avkall på. Hadde ikke LO og partiene på venstresiden samarbeidet så bra som de gjør, hadde vi ikke hatt de rettighetene vi allerede har i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken