Gå til sidens hovedinnhold

Ja til Rygge flyplass – og det krever ja til taxfree!

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ap, SV, Sp, KrF og Rødt ønsker at Vinmonopolet skal ta over salget fra Avinor. Da er det ikke grunnlag for å gjenåpne sivil flyplass på Rygge, fastslår Håvard Jensen og Rowena von Ohle, Frp.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eierne av Rygge flyplass er i forhandlinger med forskjellige flyselskap om flyginger fra Rygge igjen, noe de fleste av oss i Østfold ønsker mer en noe annet. For at de skal åpne flyplassen, trenger de en åpen taxfreebutikk, slik de har på både Gardermoen og Torp.

Vi i Frp ønsker både Rygge og taxfreebutikk velkommen, da det vil skape mange og gode arbeidsplasser i Østfold. Fremskrittspartiet har hele veien ønsket å beholde Rygge, og vil stemme et høyt og tydelig JA til en flott taxfree på flyplassen vår.

Dessverre er det kommet signaler om at Ap, Sp, SV, KrF og Rødt vil stemme ned en taxfree på Rygge, som vil bety at flyplassen ikke har grunnlag til å starte igjen, og mange arbeidsplasser vil ikke bli noen realitet. Dette er trist for innbyggerne i Østfold, og alle de som ønsker å bruke flyplassen. De fleste forstår at det ikke ville være gunstig for Rygge å være den enste flyplassen på Østlandet som har utenlandsflyginger uten en taxfreebutikk. De er avhengig av å kunne tilby det samme som de to andre flyplassene, for å kunne være konkurransedyktige.

Dette vil ha en dominoeffekt, de ikke ønsker å se eller høre om. Her regjerer «strutsementaliteten», intet sett, intet hørt.

Hvor er LO i denne saken? De gir valgkampstøtte til flere av disse partiene, de står på stand i sammen med Ap, og de skal samtidig være en arbeidstagerorganisasjon. Hvordan stiller de seg til at disse partiene er i ferd med å stoppe denne åpningen av Rygge flyplass?

Ap, SV, Sp, KrF og Rødt ønsker at Vinmonopolet skal ta over salget fra Avinor, for de ønsker ikke privat drift velkommen. Her skal stat og kommune drive alt, og privat drift er bare profitører. En veldig trist tankegang, at man ikke ønsker privat næringsvirksomhet og konkurranse, kun monopoler. Trenger ikke se mye mot øst for å se hvordan en slik hverdag er. Frp syntes det er flott at privat næring vokser.

Frp spiller på lag med de private «profitørene», som faktisk satser egen tid og penger for å skape arbeidsplasser og vekst. Frp ser ikke hvorfor staten skal ta godene, slik at det blir håpløst å drive privat drift. Man kan kalle det hva man vil, men hvis disse partiene får det slik de vil, vil alle taxfreebutikker havne under staten, Vinmonopolet, og Avinor mister en meget viktig inntektskilde, som er med på å holde andre mindre flyplasser opp også. Dette vil ha en dominoeffekt, de ikke ønsker å se eller høre om. Her regjerer «strutsementaliteten», intet sett, intet hørt. Dette kravet vil gjøre at Rygge ikke åpner igjen, og det er jo verdt en tanke eller to.

Det ville vært veldig trist hvis Rygge ikke åpner igjen, bare fordi noen partier mener det er negativt at vi får kjøpe litt billigere parfyme, tobakk og alkohol. For Fremskrittspartiet er det viktig å ha friheten til å velge, og vi unner folk flest å spare noen kroner ved å kunne handle litt på taxfreebutikken. Hvorfor er det galt? Er det virkelig slik at Ap, SV, Sp, KrF og Rødt takker nei til Rygge flyplass, fordi de mener at folk flest ikke skal ha disse små godene en taxfreebutikk kan gi? Skal de stenge grensene til Sverige også, for flertallet i vårt fylke reiser i dag til Sverige for å handle mat, tobakk og alkohol billigere. Vi taper mye handel til Sverige i dag pga. høye avgifter som fordyrer varehandelen i Norge.

Vi i Fremskrittspartiet ønsker lavere avgifter for å styrke næringen i Norge, da det gir arbeidsplasser og gode tilbud til våre innbyggere. Frp vil heie på Rygge, så håper vi de andre partiene kan svare på om de vil støtte Rygge, eller om de vil være med på å sette kroken på døren for en åpning av en flott flyplass, som vil gi Østfold arbeidsplasser, vekst og et bedre tilbud.

Les også

Enormt engasjement: 99 prosent drømmer om en gjenåpning av Rygge

Les også

Er i sluttfasen med flere flyselskaper om å fly fra Rygge

Kommentarer til denne saken