Gå til sidens hovedinnhold

Ja til Onsøyheimen – nå !

Artikkelen er over 1 år gammel

Når saken om Onsøyheimen skal behandles i planutvalget, innstiller undertegnede på at vi skal gi alle nødvendige dispensasjoner for å komme i gang med byggingen av det nye sykehjemmet, skriver Atle Ottesen i Fredrikstad Ap.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne innstillingen er tydeligvis til irritasjon for opposisjonspolitikerne fra Høyre, Venstre og Krf, som kommer med kritikk av dette i et leserinnlegg. Det må de gjerne, men de skyter langt utenfor blink her.

De skriver: «.....dilemma for oss når dårlig timing og Aps svake politiske håndverket setter oss i denne knipa» og «Hvorfor er det ikke fra politisk hold tidlig og tydelig blitt bedt ny reguleringsplan?»

Det er betimelig å stille spørsmål ved om Velgaard, Svandal, Lubiana og Asgaard ikke er klar over at det er kommunens administrasjon og ikke Arbeiderpartiet som regulerer kommunens eiendommer. At vi politisk fatter beslutninger, og at det er administrasjonens jobb å følge dette opp.

Det er oppsiktsvekkende at ikke gruppeledere med lang erfaring er klar over dette.

Videre skriver de fire at «Emil Mørk og Torsnes en nedlagt» Det står riktignok «en» i setningen, men jeg antar at det er en skrivefeil og at det skal stå «er».

Det påstås altså at Torsnes sykehjem er lagt ned. Det er ikke riktig, og det er alvorlig at tre gruppeledere sprer uriktig informasjon på denne måten. Det er rett og slett ikke sant - og det vet Velgaard, Svandahl, Lubiana og Asgaard.

Det er riktig at det ikke lenger drives sykehjem i de gamle lokalene der hvor Emil Mørchs Minne var. Det er fordi vi åpnet det nye Østsiden sykehjem - og beboerne ble flyttet dit - til nye og fine lokaler, som også var godt egnet for å ivareta de ansatte.

Det hadde tjent debatten dersom de blå vennene hadde vært mer presise i sin kritikk, men det får stå for dem.

Jeg håper at flertallet støtter innstillingen om å gi nødvendige dispensasjoner for å komme i gang med byggingen av nye Onsøyheimen. Det er viktig for oss, og det er viktig for hele fredrikstadsamfunnet.

Da gjenstår det bare å se om de blå også ønsker å stemme for å få det nye sykehjemmet på plass raskest mulig, eller om de er så opptatte av å kritisere Arbeiderpartiet at de vil stemme imot bare av prinsipp.

Kommentarer til denne saken