Vil arrangere historiens første utendørs Getliga-kamp – drømmer om å få Sparta som motstander

Hockeyfest: Stjernen, i samarbeid med blant annet FFK Event og kommunen, jobber for å få arrangert en «Winter Classic» på Fredrikstad Stadion i januar neste år. foto: Erik Hagen

Hockeyfest: Stjernen, i samarbeid med blant annet FFK Event og kommunen, jobber for å få arrangert en «Winter Classic» på Fredrikstad Stadion i januar neste år. foto: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stjernen mot Sparta på et fullsatt Fredrikstad Stadion (!). Det kan bli en realitet neste sesong.

DEL

Styreleder i Stjernen Bjørn Viggo Nilsen sier til Fredriksstad Blad at klubben i lengre tid har jobbet med mulighetene for å arrangere en «Winter Classic» på Fredrikstad Stadion neste sesong – mest aktuelt er januar 2017, og ønskemotstander er Sparta.

– Alle er positive

Nylig fikk klubben tildelt 25.000 kroner av Fredrikstad kommune i såkalt jubileumstilskudd – penger som deles ut til prosjekter i forbindelse med neste års byjubileum.

– Vi er langt ifra i mål, men vi har hatt en positiv dialog med en rekke aktører, deriblant kommunen og ishockeyforbundet, sier Bjørn Viggo Nilsen.

Han forteller at det nå er satt ned en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med prosjektet.

– Dersom vi skal gjøre dette er vi nødt til å ta en endelig beslutning ganske så snart, trolig innen utgangen av februar. Det handler mest om at vi så raskt som mulig vil komme i gang med markedsføring og promotering. Skal dette gjennomføres må isentusiaster i alle aldre få god tid i planleggingen.

Halvannen million

Gigantprosjektet kan ha en kostnad på opp mot halvannen million kroner. Dette inkluderer leie av rink, strømforbruk, baneleie og rigging. I tillegg kommer massevis av dugnadsinnsats.

– Dette er et gigantprosjekt og det er viktig at Stjernen som klubb kan stå oppreist også økonomisk etter noe slikt, sier Nilsen.

Folkfest i flere dager

Nilsen legger ikke skjul på at Sparta vil være en drømmemotstander dersom klubben bestemmer seg for et slikt opplegg.

– Det ville vært magisk med en slik kamp, og jeg tror nedslagsfeltet for en happening som dette vil være større enn bare Sarpsborg og Fredrikstad. En slik kamp vil få nasjonal interesse, sier Nilsen.

Han legger til at et slikt arrangement uansett vil handle om mer enn kun 3x20 minutter mellom to erkerivaler.

– For mange vil selve kampen selvsagt være det store høydepunktet, men vi vil også legge opp til en rekke aktiviteter. Jeg ser for meg en folkefest over flere dager og som skal ha et familievennlig preg. Det vil være helt naturlig at vi også involverer andre is- og skøyteidretter og at også skoler og andre foreninger blir med på lasset, sier Nilsen.

Blant annet ser arrangørene for seg at hockeyrinken kan stå oppe i minimum ti dager, og at det også kan bli arrangert showkamper, kunstløpkonkurranser og curling-turneringer.

NHL-tradisjon

Winter Classic har etter hvert blitt et kjent begrep også i Norge. I NHL har åtte sesonger arrangert Winter Classic. Her arrangeres det én vanlig NHL-kamp utendørs, på en stor Stadion i et område som har et NHL-lag som nedslagsfelt.

Den første Winter Classic ble holdt i 2008 da Buffalo Sabres møtte Pittsburgh Penguins. Da Detroit Red Wings møtte Toronto Maple Leafs i 2014 møtte det opp 105.491 tilskuere. Årets kamp ble spilt mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens.

Også i den svenske serien, SHL, har det blitt avholdt utendørskamper med stor suksess. 28. desember i 2009 ble det satt svensk publikumsrekord på en ishockeykamp da 31.144 tilskuere overvar kampen mellom Frölunda og Färjestad på Ullevi i Göteborg.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags