Josh Robinson er ferdig i Stjernen - nå må klubben på keeperjakt

STOPPET ALT: Josh Robinson stoppet alt som kom av Lillehammer-avslutninger søndag. Nå er keeperen ferdig i Stjernen. (Foto: Morten Aasen, GD)

STOPPET ALT: Josh Robinson stoppet alt som kom av Lillehammer-avslutninger søndag. Nå er keeperen ferdig i Stjernen. (Foto: Morten Aasen, GD)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Førstemålvakt Josh Robinson (26) er ferdig i Stjernen. Nå strides Robinson og Stjernen om årsaken.

DEL

Robinson reiser trolig tilbake til USA allerede i slutten av uken, og spiller uansett ikke kveldens kamp mot Storhamar i Hamar OL-Amfi.

Etter hva FB kjenner til skal Robinson allerede onsdag formiddag ha vært i Stjernehallen og hentet utstyret sitt, og han har ikke trent med resten av laget senere på ettermiddagen. Etter hva avisen forstår skal bakgrunnen for exiten først ha dreid seg om uenigheter mellom Robinson og Stjernen omkring innholdet i hans kontrakt med klubben.

- Kom som et sjokk

Stjernen bekreftet selv Robinson-exiten i en pressemelding torsdag morgen.

- Vi føler at Robinson har vært en viktig signering før sesong. Sammen med resten av laget skulle han være en av brikkene for å ta laget et steg videre i norsk hockey. Det er derfor med beklagelse vi må meddele at Josh av personlige årsaker har valgt å reise hjem til USA sammen med sin samboer. Dette kom selvfølgelig som et sjokk for laget og alle de rundt som har jobbet med Josh, skriver klubben.

- Tilbakemeldingen i fra Josh er at pr i dag så har ikke hans samboer funnet seg til rette i Norge. Josh har derfor valgt å bryte kontrakten med Stjernen for å bli med henne hjem, heter det videre i pressemeldingen.

Stjernen bekrefter samtidig i pressemeldingen at det vil være naturlig for klubben å kreve en form for erstatning for Robinsons kontraktsbrudd.

- Hvordan vi løser dette kontraktsmessig er for tidlig å si, men det vil nok være naturlig for oss å la en advokat se på saken. Det er klart at denne avgjørelsen setter oss i en vanskelig situasjon, skriver klubben.

Robinson: - Kontrakten har ikke blitt oppfylt

Josh Robinson sier til Fredriksstad Blad at Stjernen ikke har oppfylt forpliktelsene i kontrakten, og at det er årsaken til at han nå reiser hjem.

- Klubben har ikke vært behjelpelig med å fikse de problemene vi har hatt, og de har vært veldig trege med å ordne det vi har trengt til vår leilighet. De nektet å oppfylle kravene i kontrakten, og til slutt hadde vi ikke noe annet valg enn å reise hjem, sier Robinson, som ikke vil gå i detalj på hva klubben ikke har oppfylt.

- Takker spillere og Red Beavers

Robinson reiser trolig på fredag, men han angrer ikke på at han tok sjansen på et hockeyeventyr i Norge.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste til Fredrikstad. Jeg har virkelig nytt å spille for fansen og med lagkameratene mine. Jeg ønsker spillerne lykke til videre, og håper de får en flott sesong og fremtidige karrierer. Jeg elsket å spille med dem alle, sier Josh, som legger til:

– Jeg skulle ønske dette hadde utviklet seg i en annen retning. Jeg har egentlig ikke noe vondt å si om klubben, og jeg har virkelig trivdes med å jobbe med spillerne og organisasjonen her.

Stjernens styreleder: - Vi har oppfylt alt

Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen stiller seg uforstående til kritikken fra Robinson.

- Josh må da eventuelt fortelle oss hvilke krav han har kommet med, og hva vi eventuelt ikke skal ha oppfylt. Jeg kan med 100 prosent sikkerhet si at vi har oppfylt alle krav i henhold til hans kontrakt, sier Nilsen.

- Josh vet godt selv hvorfor han nå reiser hjem. Når ting har blitt som det har blitt så har vi også tilbudt han en rekke tilleggsting som ikke står i kontrakten også, fordi vi har hatt et ønske om få ham til å bli, sier Nilsen.

God start

Robinson, som forrige sesong ble kåret til årets målvakt i ECHL med en redningsprosent på imponerende 93,1 prosent, ble hentet til Stjernen i sommer. 26-åringen har vært god i sesonginnledningen og står med 93,4 i redningsprosent. På Lillehammer søndag stengte han buret og var på den måten svært delaktig i at Stjernen fikk med seg alle poengene.

Berg i buret på Hamar i kveld

Med Robinson-exiten må Stjernen nå ut å finne en ny førstemålvakt.

Den jobben er sportssjef Rune Gulliksen allerede i gang med.

Uansett blir det Sander Berg som vokter målet for Stjernen i kveldens oppgjør mot Storhamar.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags